Dijital Minyatür Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

Merakla beklenen 'Nakkaş Osman Surnâme-i Hümayun Dijital Minyatür Sergisi' açıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen sergi Marmaray Yenikapı İstasyonu'nda vatandaşlar için ziyarete açıldı.

18.02.2021-17:50 - (Son Güncelleme: 18.02.2021-17:50) Dijital Minyatür Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

Marmaray Yenikapı İstasyonu özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Özel projeksiyon ve hologram teknolojisiyle gerçekleştirilen '360 Kültür Sanat' projesi kapsamında hazırlanan sergi Marmaray Yenikapı İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor. 

HOLOGRAM FİLM GÖSTERİMİ YER ALACAK

Dijital minyatür sergisinde, Türk minyatür sanatının öne çıkan önemli temsilcilerinden Nakkaş Osman'ın çeşitli eserlerinden 15 minyatür, 'Surname-i Hümayun'daki 32 minyatür ve Surname'nin hikayesini anlatan üç boyutlu hologram film gösterimi yer alıyor.

Kültürel ve tarihi değere sahip geleneksel sanatlardan olan minyatür, Türkiye'nin girişimleri ile 2020 yılının son günlerinde 'UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne alınmıştı.

DİJİTAL MİNYATÜR SERGİSİNE GİRİŞ ÜCRETSİZ

5 Mart'a kadar açık kalacak sergiye girişler ücretsiz olacak. Vatandaşlar, kovid-19 önlemlerinin alındığı sergiyi, hafta içi 10.00-18.00 saatleri arasında gezebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal