Sıla-i Rahim Ne Demek?

Sıla-i rahim kelimesi anlamı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Zaman zaman gündeme gelen kelime günlük yaşamımızda da karşımıza çıkıyor. Sıla-i rahim ne demek? Sıla-i rahim nedir?

18.02.2021-17:27 - (Son Güncelleme: 18.02.2021-17:27) Sıla-i Rahim Ne Demek?

Sıla-i rahim kavramı günlük hayatta karşılaştığımız ve duyduğumuz kelimelerden biri. Hemen hemen herkesin aşina olduğu kelimenin anlamı herkes tarafından tarafından tam olarak bilinmiyor. Sıla-i rahim nedir? Sıla-i rahim ne demek?

SILA-İ RAHİM NE ANLAMA GELİR?

Sıla kelimesi; ulaşmak, kavuşmak, vuslat gibi anlamlara gelmektedir. Sıla, kavuşmak ve ulaşmak anlamlarına gelen vusul kökünden gelmektedir. 

Rahim ise kelime anlamı olarak rahmetten gelir. Rahmet; acımak, şefkat duymak manalarına gelmektedir.

SILA-İ RAHİM NE DEMEK?

Sıla-i rahim, akrabalık, yakınlık, hısım gibi farklı kelimeler ile dile getirilen beşeri yakınlığı ifade eder. Bir nesneyi bir nesneye ulaştırmak, bitiştirmek ve eklemek anlamındadır. Sıla-i rahim, akrabaları ziyaret etmek, onlarla irtibatta olmak, ilgi ve alakayı devam ettirmektir. 

Aradaki muhabbeti sürdürmektir. İslam dininin en önem verdiği konulardan biri olan sıla-i rahim, karşılıklı sevgi, anlayış ve iletişimi pekiştirir. Bunun için de karşlılıklı iyi niyet ve saygı olmalıdır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal