Uzayda Ses Var mı?

Ay'a yolculuk için hazırlıklara başlanması üzerine uzayla ilgili araştırmalar vatandaşlar tarafından hız kazandı. Merak ettikleri soruların yanıtını merak eden vatandaşlar internete başvuruyor. Uzayda ses var mı? Uzayın sesi nasıl? Uzayda ses yayılır mı? soruları da merak edilen konulardan bazıları.

12.02.2021-15:45 - (Son Güncelleme: 12.02.2021-15:45) Uzayda Ses Var mı?

Uzayda ses var mıdır? Uzayda ses yayılır mı? sorularının yanıtı merak ediliyor. Peki uzaydaki ses nasıl, uzayda ses duyabilir miyiz? Pek çok kişi tarafından merak edilen soruların yanıtı haberimizde...

UZAYDA SES VAR MIDIR?

Uzay boşluğunda hava yoktur. Bu nedenle ses dalgalarında titreşim meydana gelemez. Çünkü ses yayılabilmek için bir ortam varlığına ihtiyaç duymaktadır. Ancak uzayda böyle bir mekan yer almadığından dolayı sesin olması da olanaksızdır. Yani uzayda ses var mı? sorusunun yanıtı uzayda ses yoktur şeklindedir.

UZAY BOŞLUĞU NEDEN KARANLIK?

Uzaydaki her yönde Büyük Patlama'dan geriye kalan ışık vardır. Fakat evrenin genişlemesinden dolayı kozmik mikrodalga artalan ışıması olarak adlandırılan bu ışığın dalga boyunda uzama meydana gelmiştir. Geceleri de gökyüzünün karanlık olmasının en önemli sebebi, evrenin genişlemekte olması ve yaşının sonlu olmasıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal