Rusya Uzay Ajansından Türkiye Açıklaması

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) tarafından açıklamada, Türkiye ve Rusya arasında uzay çalışmalarına ilişkin iş birliği için faaliyetler yürütüldüğü açıklandı.

10.02.2021-15:44 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-15:44) Rusya Uzay Ajansından Türkiye Açıklaması

Rusya Federal Uzay Ajansı'ndan (Roscosmos) yapılan açıklamada, Türkiye ve Rusya arasında uzay çalışmalarında iş ortaklığına yönelik müzakerelerin etkin bir şekilde devam ettiği ifade edildi.

Ajansın Türk ortakları ile birlikte çalışma olanağı bulmaktan her zaman memnuniyet duyduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Ülkelerimiz uzay sektöründe şimdiden güçlü bağlantılar kurdular. Uzun zamandır bireysel uzay projelerini uygulama olasılığını tartışıyoruz ve Türkiye'nin kendi ulusal uzay ajansının oluşturulmasıyla görüşmelerimiz yeni bir seviyeye geliyor.” 

Yapılan açıklamada, Rus tarafının Türkiye’den meseleyle ilgili somut teklifler istediği aktarılarak, “Halihazırda, uzay faaliyetleri alanında iş birliğinin daha başarılı bir şekilde geliştirilmesi için sağlam bir temel oluşturacak iki taraflı hükümetler arası belge hazırlamak için çalışmalar devam etmektedir.”  denildi.

Türkiye’nin "Milli Uzay Programı" geçen akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal