Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Yeniden Sanatseverlerle

Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na bağlı Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü yeniden sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

04.06.2020-09:10 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-09:08) Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Yeniden Sanatseverlerle

Pandemi döneminde de online etkinlikleriyle sanatseverleri yalnız bırakmayan Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü yenide açılmaya hazırlanıyor.

Ortak alanlar ve sergi mekanları hijyen ve sosyal mesafe önlemlerine göre yeniden düzenlendi.

Mart ayından beri coronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olan Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na bağlı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, 15 Haziran’da kapılarını açarken Pera Müzesi 16 Haziran’da sanatseverlerle buluşuyor.

Dijital etkinliklerini de sürdürecek olan kültür kurumlarında hijyen ve sosyal mesafe kuralları ön planda tutulacak.

Her iki mekan da düzenli aralıklarla dezenfekte edilecek ve her katta el dezenfektanları bulunacak.

Maske kullanımının sorunlu olacağı mekanlarda girişlere ise termal kameralar yerleştirildi. Girişte ziyaretçilerin vücut ısısı ölçülecek ve bina içinde de ziyaretçi sayısı sosyal mesafe kurallarına uygun sınırlı sayıda olacak.

Öte yandan, 16 Haziran Salı günü açılacak olan Pera Müzesi’nde Oryantalist Resim, Kütahya Çini ve Seramikleri, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri koleksiyon sergileri sanatseverlerle olacak.

15 Haziran’da İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde Hafıza-i Beşer: Osmanlı Yazmalarından Hikâyeler'i sergisi sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal