Pençe-Kilit Operasyonu kararlı ilerleyişini sürdürüyor: Sırada Kandil ve Gara bölgeleri var!

Pençe-Kilit Operasyonu ile terör örgütünü etkisi altına alan Mehmetçik, kararlı ilerleyişini sürdürüyor. Sıradaki hedefin Kandil ve Gara bölgeleri olduğu belirtiliyor.

22.04.2022-08:56 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-09:31) Pençe-Kilit Operasyonu kararlı ilerleyişini sürdürüyor: Sırada Kandil ve Gara bölgeleri var!

Pazar akşamı başlatılan Pençe Kilit Operasyonu tüm kararlılığıyla devam ediyor. Son derece ayrıntılı bir planlama ve uzun süreli çalışmanın ardından başlatılan operasyonda bugüne kadar  planlanan faaliyetler başarıyla sonuçlandı.

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü mensuplarının temizlenerek güvenli bölgeler oluşturulması amacıyla Zap, Avaşin, Metina bölgelerinde başlatılan hava destekli Pençe- Kilit Operasyonunun sıradaki hedef noktasının ise örgütün sözde ana karargâhı Kandil ve Gara bölgeleri olduğu öngörülüyor.

Teröristbaşı Murat Karayılan Barzani yönetiminden destek istedi

Mehmetçiğin sıradaki hedefinin Kandil olması, terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan'ı panikletti. Operasyonun 2'nci gününde Karayılan, Kuzey Irak'ta bulunan Barzani yönetiminden destek istedi.

Bordo bereli ve özel eğitimli komandoların Zap Vadisi, Avaşin Vadisi ve Metina bölgesinde 'Hilal' şeklinde üç koldan ilerleyişi sürerken, bölgede güvenli alanların oluşturulmasından sonra sıradaki hedef ise, örgütün sözde ana karargâhı Kandil ile Gara olduğu belirtiliyor.

Pençe-Kilit Operasyonu

Yeraltı sığınakları bulundu

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne havadan SİHA, İHA ile ATAK helikopteri ve F-16 savaş uçaklarının destek verdiği Pençe-Kilit Operasyonu'nda, Zap ve Avaşin Vadisi'nde Türkiye sınırına yakın noktalardaki bazı bölgelerde teröristlerin günlerce kalabileceği şekilde yeraltı sığınakları bulundu. Yaşam malzemelerinin de ele geçirildiği sığınaklar komandolar tarafından alınan güvenlik önlemlerinin ardından imha edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal