Son dakika! Pençe Kilit operasyonunda yeni gelişme stratejik noktalar kontrol altında

Son dakika haberler: Kuzey Irak'ta hız kesmeden devam eden Pençe-Kilit Operasyonun'da özel eğitimli komandolar ve bordo bereliler teperler de kontrolü sağladı.

21.04.2022-08:37 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-11:16) Son dakika! Pençe Kilit operasyonunda yeni gelişme stratejik noktalar kontrol altında

Kuzey Irak'ta hız kesmeden devam eden Pençe-Kilit Operasyonun'da özel eğitimli komandolar ve bordo bereliler Zap'ta belirlenen stratejik tepelerde kontrolü başarıyla sağladı. Türkiye'ye doğru uzanmış olan tüneller imha edilip, teröristler etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale gelen terörist sayısı 30'a ulaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irakta başlattığı son zamanların en kapsamlı sınır ötesi harekatı olan Pençe-Kilit Operasyonu'nda özel eğitimli komandolar ve bordo bereliler, Zap'taki stratejik tepelerde kontrolü ele aldı. 

Kritik noktalarda üsler oluşturuldu

Kahraman askerlerimiz karadan ilerleyişini sürdürürken, teröristlerden arındırdığı Zap'taki Cehennem, Rubar, Küçük Clio, Karker, Petrut, Şahin, Petrut Tepelerinde geçici üs alanları oluşturulmuştur. Hava destekli kara harekatında, Zap'tan Haftanın ve Kandil'e doğru kaçmak zorunda olan teröristlerin terk ettikleri alanlara giden komandolar olay yerinde arama taraması yaptı. Olay yeri teröristlerden temizlendi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal