Pekmezli un helvası tarifi : en güzel ve lezzetli pekmezli un helvası nasıl yapılır? Pekmezli un helvası malzemeleri ve pratik tarifi

Hazırlanışı oldukça kolay ve çay saatlerinin favorisi tatlısı olan un helvası misafirlere sunulmak için oldukça iyi bir seçenektir. Birçok farklı çeşitlerde yapılan un helvasının en çok tercih edilen çeşit pekmezli olanıdır. Hem az malzemeli hem de oldukça kolay yapılan pekmezli un helvası çay saatlerinin vazgeçilmez tatlısı oluyor. Peki en mükemmel pekmezli un helvası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Pekmezli un helva yapımının püf noktaları nelerdir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

28.04.2022-17:52 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-17:52) Pekmezli un helvası tarifi : en güzel ve lezzetli pekmezli un helvası nasıl yapılır? Pekmezli un helvası malzemeleri ve pratik tarifi

Birçok farklı çeşidi bulunan un helvasının en çok tercih edilen çeşit pekmezli olanıdır. Hem az malzemeyi hem de oldukça kolay yapılan pekmezli un helvası çay saatlerinin vazgeçilmez tatlısı oluyor. Pekmezli un helvası yapmak isteyen birçok kişi pekmezli un helvası tarifini araştırmaya başladı.

Pekmezli un helvası için gerekli olan malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

1,5 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı pekmez

Ceviz (İsteğe bağlı)

Pekmezli un helvası yapımı

İlk önce uygun bir tencereye unu koyarak unu kavurmaya başlıyoruz.

Un kavrulduk sonra üzerine sıvı yağı ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.

Bu sırada başka bir kapta toz şeker ve suyu karıştırarak helvamızın şerbetini hazırlıyoruz.

Kavrulan un kahverengi bir renk alınca şerbeti ilave ediyoruz. Daha sonra içerisine pekmezi dökerek un kabarmaya başlayana kadar karıştırıyoruz. Kıvama gelen helvanın altını kapatarak kaşık yardımıyla şekil veriyoruz. İsteğe bağlı olarak içerisine ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet Olsun.

Pekmezli un helvası yapılışı

Pekmezli un helvası yapımının püf noktaları

Helvayı yaparken su ve şekeri şerbet haline getirmeye gerek yoktur. Şekeri ılık suda eriterek şekerli su karışımı yapabilirsiniz.

Un helvası yapımında unun kavrulma miktarı oldukça önem taşımaktadır. Unun rengi kahverengiye dönünce şekerli su ilave edilebilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal