Pankreas kanserinde ölüm belirtileri neler? Vücudunuzda bu ağrı varsa hemen doktorunuza gidin

Tespiti en zor kanser türlerinden birisi olan pankreas kanseri genellikle 60 yaş üzeri erkeklerde sıkça görülüyor. Uzmanlar ‘’Vücudunuzda bu ağrı varsa hemen doktorunuza gidin’’ uyarısında bulunuyor. Peki Pankreas kanserinde ölüm belirtileri neler? İşte konu hakkında bilinmesi gerekenler...

26.07.2022-16:50 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-16:50)

Her kanser türü insan sağlığı için tehlikeli olsa bunlardan bazıları kolay tespit edilebildiği için tedavi edilme ihtimali daha yüksek olabiliyor. Fakat tespit edilmesi zor olan kanser türleri de bulunuyor. Tespiti en zor kanser türlerinden birisi olan pankreas kanseri genellikle 60 yaş üzeri erkeklerde sıkça görülüyor. Tehlikeli kanser türlerinden birisi olan pankreas kanserinin belirtilerini ve diğer bilinmesi gereken detayları öğrenmek isteyen internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki Pankreas kanserinde ölüm belirtileri neler?

Pankreas kanserinde ölüm belirtileri neler?

Pankreas kanseri 40 yaşın üzerindeki insanlarda görülme ihtimali daha yüksek olan tespiti zor bir hastalık türüdür. Pankreas kanserinin bilinen belirtileri ise şu şekilde:

-Genel halsizlik 

-İştahsızlık, kilo kaybı, bulantı 

-Şişkinlik ve aşırı sancılı gaz 

-Özellikle yemek yedikten sonra ortaya çıkan karın ağrısı 

-Koyu renkte idrara çıkma 

-Hasır rengine (Çok açık kahve) yakın dışkılama  

-İlerleyen pankreas kanserinde sırt ağrısı

Pankreas kanseri belirtileri

Tedavisi zor ve ölüm oranı yüksek

Pankreas kanseri, kanser türleri arasında tespiti ve tedavisi en zor olan kanser türü olarak bilinmektedir. Tedavisinin zor olması sebebiyle pankreas kanseri ölüm oranı oldukça yüksektir. Fakat pankreas kanseri, erken evrede teşhis edildiğinde cerrahi yöntemlerle tedavi edilebilmektedir. Son derece zor ve yüksek sorumluluk gerektiren ameliyatlar olduğundan sonrasında meydana gelebilecek komplikasyonlarda hem cerrahın hem de hastanenin müdahale edebilecek yeterli özellikleri bulunması hayati önem taşımaktadır. 

Whipple ameliyatı umut vadediyor

Pankreas kanserinin tedavi edilmesi konusunda en umut vadeden yöntem Whipple ameliyatıdır. Tümörleri ve pankreas, bağırsak ve safra kanalının diğer bozukluklarını tedavi etmek için kullanılan Whipple ameliyatının ardından, ameliyatı yapan cerrah, ameliyattan sonra normal olarak yiyecekleri sindirmek için kalan organları yeniden bağlar. Zor ve zorlu bir işlem olan whipple ciddi risklere sahip olabilir. Ancak, bu ameliyat özellikle kanserli kişiler için hayat kurtarıcıdır. Türkiye genelinde çok az sayıda cerrah bu prosedürü gerçekleştirebilir. 

Pankreas kanserinin tedavisi zor olsa da erken tespit bu konuda hayat kurtarıcı olabilir. Bu nedenle sağlık kontrollerinize azami oranda önem göstermelisiniz. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal