Farklı salata tarifleri arayanlar buraya! Yaz aylarında içinizi serinletecek salata tarifleri

Yaz aylarında tüketilebilecek hafif birbirinden lezzetli salata tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Hafif ve doyurucu olmaları ile birlikte özellikleri ile de gönlünüzü fethedecek önerilerini bir araya getirdik. Hem kısa sürede hazırlanabilen hem de yazın tadını sonuna kadar hissedebileceğiniz birbirinden lezzetli salata tarifleri yer almaktadır. İşte yaz mevsimini sonuna kadar hissettirecek birbirinden lezzetli salata önerileri…

26.07.2022-16:29 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-16:29) Farklı salata tarifleri arayanlar buraya! Yaz aylarında içinizi serinletecek salata tarifleri

Yaz aylarında içinizi serinletecek tarif arayışında olan birçok kişi için tüketilebilecek deri salata önerileri ile geldik. Yaz mevsimindeki renk cümbüşü salatalarınız da hissedeceksiniz. Hem hafif olması hem de tok tutma özelliği ile favoriniz olacak birçok salata tarifini bir araya getirdik. İşte yaz mevsimini sonuna kadar hissettirecek birbirinden lezzetli salata önerileri…

Yoğurtlu makarna salatası 

Yaz aylarında en çok tüketilen besinlerden biri yoğurt olurken hem besleyici olması hem de serinletmesiyle  sofraların vazgeçilmezi olmaktadır. Yoğurdu makarna ile birleştirdiğimizde nelerin ortaya çıkabileceğini hiç düşündünüz mü? İçerisine koyacağınız garnitürler ile birlikte sebzeli börek tadında bir makarna salatası gönlünüzü  fethedecek.

Yoğurtlu Makarna Salatası

Kabak salatası 

Yaz mevsiminin en güzel sebzelerinden biri kabak olurken yapabileceğiniz birçok farklı salata tarifi de bulunmaktadır. Biraz domates biraz sotelenmiş kabak mevsimin güzel yeşillikleri ne bir arada kullanarak efsane salatalar yapabilirsiniz. Hem düşük kalorili olması hem de besleyici olmasıyla da diyet listelerinde de yer alacak. 

Kabak Salatası

Domates salatası

Yazın en çok tüketilen sebzelerin başında domates gelirken birçok farklı salata tarifi içerisinde de domatesi görmek mümkündür. En güzel sebzelerden biri olarak karşımıza çıkarken domates ile yapabileceğiniz salataların tadına da doyum olmayacaktır. Birazcık domates ve birazcık mevsim yeşillikleri kullanarak efsane salatalar yapabilirsiniz.  

Domates Salatası

Karpuz salatası

Duyduğunuzda oldukça ilginç gelecektir  ama  karpuzu bir de böyle denemelisiniz. Yazın serinlemek için en çok tüketilen meyvelerin başında karpuz gelirken hem tatlı hem de tuzlu olarak tüketebilirsiniz. Biraz karpuz, biraz domates, mevsim yeşillikleri ve birazcık da peynir ile efsane bir salata hazırlayabilirsiniz.  

Karpuz Salatası

Çilek salatası

Sıradanlıktan biraz uzaklaşarak salatalarınızda  meyvelere de yer verebilirsiniz. Hemen hemen herkesin bayıldığı meyvelerden biri olan çilek salatalarınızın da baş kahramanı olacaktır. Mevsim yeşillikleri ile birlikte yapacağınız salataların içerisine birkaç dilim çilek ve birazcık şeker ile  tadına doyum olmaz bir salata yapabilirsiniz.

Çilek Salatası 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal