Oyuncu Tolga Savacı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Tolga Savacı neden öldü? Tolga Savacı hayatı ve biyografisi

Yeşilçam jenerasyonunun başarılı oyuncularından birisi olan Tolga Savacı hayatını kaybetti. Tolga Savacı’nın ölüm nedeni ve hayatı, bu acı olay sonrasında merak edildi. Peki Oyuncu Tolga Savacı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Tolga Savacı neden öldü? İşte Tolga Savacı hayatı ve biyografisi…

27.02.2024-09:57 - (Son Güncelleme: 27.02.2024-09:57) Oyuncu Tolga Savacı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Tolga Savacı neden öldü? Tolga Savacı hayatı ve biyografisi

Tolga Savacı’nın ölüm haberi sanat dünyasını yasa boğdu. 1980’li yıllarda Yeşilcam’da boy gösteren ve günümüzde de pek çok yapımda rol alan ünlü oyuncu Tolga Savacı, 60 yaşında hayat gözlerini yumdu. Peki Oyuncu Tolga Savacı Kimdir, nereli ve kaç yaşında? Tolga Savacı neden öldü? 

Tolga Savacı neden öldü?

1980'li yıllarda Yeşilçam'a damga vurmuş bir isim olan ünlü oyuncu Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü oyuncu Savacı'nın vefat haberi, ses sanatçısı ve yazar Onur Akay tarafından duyuruldu. Akay, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Maalesef Tolga Savacı'yı çok genç yaşta kaybettik. Kalp krizinden hayatını kaybettiğini öğrendim. Çok acı, çok üzücü, mekânı cennet olsun inşallah." sözlerini kullandı.

Tolga Savacı Neden Öldü

Tolga Savacı kimdir?

Ünlü oyuncu Tolga Savacı, 6 Mayıs 1963 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Mankenlik kariyerine başlamadan önce Fransız Koleji'ni tamamladı ve 1983 yılında mankenlik eğitimi almak üzere İtalya'ya gitti. İki yıl boyunca Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde mankenlik yaparak su topu oynadı. Motosiklet yarışçılığı da deneyimledi.

Oyunculuğa 1985 yılında "Arzu" filmi ile Banu Alkan ile başrolde yer alarak adım atan Savacı, daha sonra Hülya Avşar ile "Tapılacak Kadın" ve "Sekreter" filmlerinde rol aldı.

Tolga Savacı, ilk eşi Aylin Livaneli ile birlikte 1992-1993 yıllarında Show TV'de "Coke N Roll" adlı müzik programını sundu. İkinci eşi Özlem İbrahimoğlu ile evli olduğu dönemde Dalyan'da "Kano" adlı bir butik otel işletti. Ünlü oyuncu, 3. evliliğini yazar Nermin Bezmen ile yaparak ABD'nin New Jersey eyaletine yerleşti. Klasik otomobillerin bakımı konusunda çalışmalarına devam ediyordu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal