CHP-DEM Parti ittifakı belgelendi: İki ilçede beraber hareket edilecek

Yerel seçimler öncesinde CHP ile DEM Parti arasında devam eden aday görüşmeleri belgelendi. İki partinin Tuzla ve Eyüpsultan ilçelerindeki ittifakı ortaya çıktı.

27.02.2024-09:38 - (Son Güncelleme: 27.02.2024-17:19)

CHP ile DEM Parti arasında devam eden ittifak görüşmelerinde yeni detaylar ortaya çıktı. Alınan bilgilere göre, iki parti Tuzla ve Eyüpsultan ilçelerinde birbirlerini destekleyecek.

İki ilçede beraber hareket edilecek

Sabah gazetesinin haberine göre, DEM Parti Tuzla'da belediye başkanı adayı çıkarmadı ancak 3 üyesini CHP listelerinden aday gösterdi. Aynı durum Eyüpsultan'da da yaşandı ve DEM Parti'nin 2 üyesi CHP listesinde yer aldı. DEM Partili Servet Güzel, CHP'nin Eyüp Belediye Meclis adayları arasında 3. sırada, Hüseyin Cebe ise 9. sırada yer aldı. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde HDP Tuzla Belediye Başkan adayı olan ve 31 Mart 2024 yerel seçiminde DEM Parti Tuzla Belediye Başkanı adayı olarak çalışan Hasan Özdemir, CHP Tuzla Belediye Meclisi'ne 3. sıradan aday gösterildi. 

CHP DEM Parti

DEM Parti'li Musa Avyüzen 15'inci, Dilek Ateş ise 16'ıncı sıradan CHP Tuzla Belediye Meclis adayı oldu. CHP-DEM ittifakını ifade etmede kullanılan "kent uzlaşısı" kapsamında DEM Parti, İstanbul'un 22 ilçesinde aday göstermedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal