Van-Hakkari karayolunda çığ felaketi: Yolcu minibüsüne çığ düştü, 1 ölü!

Van-Hakkari karayolunun Güzeldere Geçidi'nde yaşanan korkunç olayda, çığ faciası hayatları kararttı. Akşam saatlerinde meydana gelen çığ düşmesi, Adil Çavlı'nın yönetimindeki 30 AAD 949 plakalı yolcu minibüsünü vurdu. Van istikametinden Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gitmekte olan minibüs, çığın etkisiyle sürüklenerek kısmen kar kütlesi altında kaldı.

27.02.2024-09:34 - (Son Güncelleme: 27.02.2024-11:16) Van-Hakkari karayolunda çığ felaketi: Yolcu minibüsüne çığ düştü, 1 ölü!

Van-Hakkari karayolundaki Güzeldere Geçidi'nde yaşanan çığ faciasında, Adil Çavlı'nın yönetimindeki 30 AAD 949 plakalı yolcu minibüsü çığın altında kaldı. Olayda bir kadın hayatını kaybederken, 12 kişi kendi imkanlarıyla kurtuldu. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan çalışmalar sonucu minibüsün içinde kalan diğer yolcular da ekipler tarafından kurtarılarak Van'daki hastanelere sevk edildi. Bölgede çığın etkisiyle kapanan kara yolunun açılması için de ekipler çalışma başlattı. Facia, bölgedeki zorlu kış koşullarının yol açtığı tehlikelere dikkat çekti.

AFAD’dan açıklama geldi

AFAD, sosyal medya platformundan şu açıklama yapıldı:

"Bugün saat 19.14 sıralarında Van ilimiz Başkale ilçesinde bir minibüsün üzerine çığ düştüğü bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine AFAD, 112 Sağlık ve Jandarma ekipleri sevk edilmiştir. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 12 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış olup bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz."

Ali Yerlikaya’dan açıklama geldi 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili şu açıklamada bulundu: 

"Bu akşam Van Başkale ilçemiz 32 Virajlar Mevkiinde yolcu minibüsü üzerine çığ düşmüş, olay yerine Van İl Afad’dan 5 araç, 20 personel ile 112 Sağlık ve Jandarma ekiplerimiz derhal sevk edilmiştir. Edinilen ilk bilgilere göre çığ altında kalan minibüsten 12 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış, 1 vatandaşımız ise maalesef hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları hastane başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya eşliğiinde   ziyaret etti. Çığ felaketi sonucu yaralanan vatandaşlarla bir araya gelen Vali Balcı, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Balcı, tedavi süreçleri boyunca ellerinden gelen desteği sağlamaya devam edeceklerini belirtti. 

Aynı zamanda, Türk Kızılay görevlileri de Van-Hakkari yolunun kapalı olması nedeniyle bölgede bekletilen araçlardaki vatandaşlara kumanya dağıttı. Çığ felaketi nedeniyle kapanan yol sebebiyle mahsur kalan vatandaşlara yardım eli uzatıldı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal