ABD Başkanı Biden’dan flaş Gazze açıklaması: Ateşkes için tarih belli oldu

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ile Filistin arasında süren savaş konusunda kritik bir açıklama yaptı. Biden, Gazze’de ateşkesin verileceği tarihi açıkladı.

27.02.2024-09:23 - (Son Güncelleme: 27.02.2024-17:19)

İsrail ile Hamas arasındaki esir takasının sağlanmasını isteyen ABD, Mısır ve Katar, konu hakkındaki müzakerelerini sürdürüyor. ABD Başkanı Joe Biden ise yaşanan gelişmeler hakkında yeni bir açıklamada bulundu.

İsrail Ramazan ayı boyunca saldırmayacak

ABD Başkanı Joe Biden, "Esir takası anlaşmasına varılırsa İsrail Ramazan ayı boyunca Gazze'deki saldırılarını durduracak." şeklinde bir açıklama yaptı. Biden, önceki açıklamasında da Gazze'de ateşkesin yakın zamanda sağlanacağını belirterek, "Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar (Gazze'de) ateşkes sağlanacaktır." sözlerine yer vermişti

Ateşkes tarihi belli oldu

Biden, New York ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, Gazze'de ateşkesin gerçekleşeceğini umduğu tarihe işaret etti.

İsrail Hamas

Biden, Gazze'de ne zaman ateşkesin sağlanabileceğine dair soruya, "Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar (Gazze'de) ateşkes sağlanacaktır." şeklinde cevap verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal