Slovakya Başbakanı Fico: “AB ve NATO Üyeleri Ukrayna'ya asker gönderecek!"

Slovakya Başbakanı Robert Fico, bazı Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyesi ülkelerin, Ukrayna'ya asker göndereceğini ifade etti. Fico'nun bu açıklaması, uluslararası toplumun Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesine tepkisini ve buna karşı alınacak önlemleri değerlendirdiği bir dönemde geldi.

27.02.2024-09:16 - (Son Güncelleme: 27.02.2024-09:59) Slovakya Başbakanı Fico: “AB ve NATO Üyeleri Ukrayna'ya asker gönderecek!"

AA’nın haberine göre, Slovakya Başbakanı Robert Fico, bazı Avrupa Birliği ve NATO üyesi ülkelerin, Ukrayna'ya asker göndermeyi düşündüğünü belirtirken, savaşın askeri yollarla çözüme kavuşturulamayacağını vurgulayarak, kendi ülkelerinin Ukrayna'ya asker göndermeyeceğini açıkladı. Fico, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Slovakya'nın bu yönde bir adım atmama kararı aldığını ifade etti.

Slovakya Başbakanı Robert Fico, "Birçok NATO ve AB üyesi ülke, askerlerini ikili düzeyde Ukrayna'ya göndermeyi düşünüyor." açıklamasında bulunarak, bu konuda büyük güvenlik riskleri olduğunu ifade etti. Fico, savaşın askeri yollarla çözüme kavuşturulamayacağını vurgulayarak, ülkesinin ölüme neden olmayan yollarla yardım etmeye devam edeceğini belirtti.

Rusya Ukrayna savaş

Ukrayna’ya silah ya da mühimmat gönderilmeyecek

Slovakya Başbakanı Robert Fico, ülkesinin Ukrayna'da mayın temizleme alanında destek sağlamaya devam edeceğini belirtti. Fico, Ukrayna'ya silah ya da askeri mühimmat göndermeyeceklerini bir kez daha vurgulayarak, bu konuda ölüme neden olmayan yardımlara odaklanacaklarını ifade etti.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal