Oturma Odası İçin Mobilya Önerileri

Ev dekorasyonunda en önem verilen şey oturma odası mobilyalarıdır. Bizde evini yenilemek isteyenlere oturma odası için mobilya önerileri hazırladık.

29.04.2021-13:33 - (Son Güncelleme: 29.04.2021-13:33) Oturma Odası İçin Mobilya Önerileri

Evde en çok vakit geçirdiğimiz alanlardan biri şüphesiz ki oturma odaları. Oturma odası mobilyaları oldukça pahalı olduğundan doğru tekniklerle odunuzu dekore ederseniz maddi yükünüzü oldukça azaltabilirsiniz. 

İŞTE OTURMA ODASI İÇİN MOBİLYA ÖNERİLERİ

Zamansız Parçalar Tercih Edin

Mobilya alırken o yılın modasına uygun modellere odaklanıp kalmayın. Bu konuda uzun vadeli düşünün ve zamansız parçalar tercih etmeye çalışın. Köşeli koltuklar, berjerler, ahşap sandalyeler her zaman hoş duracak modellerden bazılarıdır.

Farklı renklerle ve desenlerle uyumlu durması kolay, nötr renklerde kanepe ve sandalyeler alırken tercih etmeniz size avantaj sağlayacaktır. Krem, gri gibi renkler her tonla uyum sağlayabilen güzel seçenekleri arasında yer alır.

Nötr renkli kanepe ve sandalyeleri renkli kırlentler, kilimler ve minderlerle canlandırabilirsiniz. Kilim, minder ve kırlentler kolaylıkla dekorasyona dahil edilebilir ve kaldırılabilir ögelerdir. Mevsimlere göre ya da değişiklik istediğinizde kilimleri minderleri kaldırabilir ya da renk değiştirmek için farklı kılıflarla kullanabilirsiniz.

İleriye Yönelik Düşünün

Beğendiğiniz mobilyalar sadece şu an oturduğunuz daireye uyacak şekilde olmamalı. Taşınma ihtimalinizi de düşünerek, ona göre mobilyalar tercih etmelisiniz. Şimdiki daireniz çok büyük olabilir ve siz de devasa bir masanız olsun istiyor olabilirsiniz. Peki ya daha küçük bir daireye taşınırsanız? Tüm bunları göz önünde bulundurarak dekor etmeye çalışın.

Modüler mobilyalara yönelmek akıllıca olabilir. Bu tarz mobilyalar parça parça satıldığı için yerinize uygun olanları almakta, fazla gelenleri almamakta özgürsünüz. Modüler mobilyaları farklı kombinasyonlarla da kullanmak mümkün olduğu için dilediğiniz şekilde dekore edebilir, yerlerini değiştirebilirsiniz.

Sürdürülebilir Öğeleri Bulun

Sürdürülebilir yani yenilenebilir, temizlenmesi ve onarımı kolay olan parçalara tercih etmelisiniz. Yatak olan koltuklar, kolay temizlenen kumaşlar, çıkarılabilen minder kılıfları, kolay çizilmeyen malzemeden üretilmiş mobilyalar daha uzun ömürlü olur.

Minderleri dikilmiş, iskelete sabitlenmiş sandalye ve kanepeler yerine minderleri çıkabilenleri tercih edin. Böylece mobilyalarınızda değişiklik yapmak istediğinizde yenilerini almak yerine sadece kumaşlarında değişiklik yapabilir, değişimi oldukça uygun fiyata halledebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal