İç Mimar Ev Dekorasyonu

Hayatlarımızın pek çok alanında istediğimiz sonuçları elde edebilmek için işin uzmanlarından yardım alıyoruz. Günümüzün çoğunun ev, ofis gibi alanlarda geçmesi yaşadığımız ve çalıştığımız alanlarda mutlu olabilmemiz için uygun iç dekorasyonu zorunlu kılıyor.

16.06.2020-13:06 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-13:04) İç Mimar Ev Dekorasyonu

Dekorasyonumuzu yaparken her bir detayı kendimiz tasarlayabileceğimiz gibi risk almamayı seçerek işin uzmanlarından da yardım alabiliriz. Peki dekorasyon konusunda danışabileceğimiz bu bilirkişiler kimlerdir? Bu yazımızda size işin uzmanı olan iç mimarlardan bahsedeceğiz. İşte ev dekorasyonunda iç mimarların önemi ve yaptıkları…

İç Mimar Kimdir?

İç mimar öncelikle evinizi kontrol ettikten sonra yapılması gerekenleri planlayarak evinizi güvenli ve güzel hale getiren kişidir. Öncelikle evin gereksinimleri belirlenir. Tasarım planları çizilir ve proje ücretiyle birlikte müşteriye sunulur. Hayalinizdeki ev dekorasyonuna sahip olabilmek için bir iç mimardan yardım almak en önemli adımdır.
İç mimar ev dekorasyonu planlamanızı yaparken sizin istek ve taleplerinizi temel alarak, en güvenilir ve en işlevsel şekilde planlayacaktır. Elektrik düzenleri de dahil olmak üzere evde bulunacak her bir eşya ve düzen iç mimar sorumluluğundadır. Mekânı en verimli şekilde nasıl kullanabileceklerini, renkleri, aydınlatmaları, döşemeleri, sıhhi tesisatın nasıl olacağını ve dekorasyonunuzda hangi parçaların kullanılacağını bilgisayar destekli programlarda planlayıp proje şeklinde size sunarlar.

Ev Dekorasyonunda İç Mimarların Önemi

Başarılı iç mimarların estetik zevkleri ve yaratıcılıkları gelişmiştir. Problemleri kolay bir şekilde çözerler ve detaylara önem verirler. Bu sebeple ev dekorasyonunuzda iç mimar yardımı almanız hiçbir detayın atlanması için önem arz etmektedir. Merak etmeyin mimarınız sizinle etkili bir iletişim kuracak ve planlarını sizin talepleriniz doğrultusunda gerçekleştirecektir. Planlarda hoşnut olmadığınız bir durum fark etmeniz durumunda iç mimarınıza durumu söyleyerek projeyi iptal edebilir veya değiştirilmesini talep edebilirsiniz.

İç Mimarlardan Dekorasyon Önerileri

• Küçük odalardaki duvarlarda açık renk kullanmak: İç mimarlara göre küçük odalarımızda kullandığımız gibi koyu renk duvar boyaları zaten küçük olan odamızı daha da küçük ve basık gösteriyor. Bu yüzden iç mimarların önerdiği ev dekorasyonu fikirleri arasında küçük odalarda açık renk duvarlar kullanmak bulunmaktadır.
• Ayna kullanımı: Aynaların yansıtma yoluyla bulunduğu odada daha geniş bir görünüm sağladığı söylenmekte. İç mimarlar bulunduğumuz ortamı genişletmek için ayna kullanımının oldukça önemli olduğunu ifade ediyor.
• Işık: İç mimarların önerisine göre yatağımızın baş kısmının camın önünde bulunması daha fazla ışık almamızı sağlıyor. Camların önüne ışığı engelleyecek dolap gibi mobilyaları koymamamız gerekiyor. Odalarımız ne kadar gün ışığı alırsa o kadar aydınlık olur. Aydınlık olması ise dekorasyonda bizlere kolaylık ve daha fazla seçenek sağlıyor.
• Duvarlar içi boya dışında seçenekler de var: İç mimarlara göre odalarımızda taş duvar, ahşap paneller, duvar kağıtları gibi farklı seçenekler kullanmamız da odaya renk katan unsurlardan. Dilerseniz odanızın veya salonunuzun küçük bir duvarını ahşap görünümlü bir duvar kağıdıyla kaplayarak sizde bu hoşluğu gözlemleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal