Hol Dekorasyonu

Evlerimizdeki yatak odası, banyo, tuvalet, mutfak gibi odaların kapılarının açıldığı geniş kısma hol veya antre denir. Bir eve girdiğimizde bizi ilk karşılayan o evin hol bölümüdür. Bazı evlere geniş ve kare şeklimde olabildiği gibi bazı evlerde de evin mimari tasarımına göre ince uzun holler olur.

16.06.2020-13:00 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-12:57) Hol Dekorasyonu

Misafirlerimizin ilk gördüğü yer olan hol, gelen misafirlere bizim zevkimiz ve dekorasyon yeteneğimiz hakkında da ipucu vermektedir. Bu yüzden bazı ev sahipleri evin hol bölümünün dekorasyonu için salon, yatak odası gibi bölümlerden daha fazla zaman ve bütçe ayırabilmektedir. Eğer dikkat çekici güzellikte bir hol dekorasyonu yapmazsanız misafirleriniz henüz diğer odaları görmeden dekorasyon zevkiniz hakkında ön yargıya varabilir, evinizin diğer odalarındaki güzelliklere bu ön yargı ile bakılıp hakkınızda haksız bir değerlendirme yapılabilir. İlgi çekici ve akılda kalıcı bir holünüz olsun istiyorsanız farklı ipuçları öğrenmek için yazımızın devamını okumalısınız.

Holde Mutlaka Bulunması Gerekenler

Hol düzenlemesi yapılırken etrafın gereksiz eşyalar kullanılarak dağınık görünmesine sebebiyet veremeye dikkat edilmelidir. Bunun için kıyafetlerinizi ve ayakkabılarınızı kaldırabileceğiniz genişlikte dolaplar ve askılıklar kullanmak size yarar sağlayacaktır.

Dışarıda giydiğiniz mont, ceket gibi dış giyim ürünleriniz asmak için dilerseniz iç kısmında askılıklar bulunan kapaklı dolaplar tercih edebilirsiniz. Bu ortamınızı kıyafetlerin oluşturacağı renk cümbüşünden ve kalabalıktan kurtararak sade bir görüntü elde etmenize yardımcı olacaktır. Alan kazanmak için vestiyer tercihinizi gömme olanlarından yana yapmak da size fayda sağlayacaktır.

Hol Dekorasyonunda Aynanın Önemi

Gittikçe ev dekorasyonlarında daha fazla önem kazanan aynaların en büyük işlevi belki de dar alanlara geniş bir görüntü kazandırmaktır. Eğer dar bir hole sahipseniz ortamı genişletmek ve olduğundan daha ferah göstermek için aynalardan yardım alabilirsiniz.

Aynalar da birçok dekorasyon ürünü gibi farklı tasarımlara sahiptir. Hol dekorasyonu için plan yaparken de ortamda oluşturduğunuz havaya uygun olarak sade, otantik veya zengin görünümlü aynalar tercih edebilirsiniz. Dar bir alana sahip olanlar gibi geniş bir hole sahip olan ev sahipleri de sadece ortama güzellik katmak için aynalardan yardım alabilir. Küçük hol sahipleri daha geniş ölçekli aynaları, sadece dekorasyon amaçlı kullanacaklar ise farklı büyüklük ve tasarımdaki aynaları kullanabilirler. Ayna seçimi yaparken holünüzdeki diğer eşyalar ile uyum içinde olmasına dikkat etmelisiniz.

Hol Dekorasyonunda Yararlanılabilecek Diğer Malzemeler

Hol dekorasyonunuzda ortamda fazlalık yaratarak insanların geçişini zorlaştırmayacak her türlü malzemeyi kullanabilirsiniz. İsterseniz ayakkabılarınızı giyme işlemini daha konforlu hale getirmek için küçük koltuklar ve puflar koyabilirsiniz. Çıkarken yanınıza alabileceğiniz anahtar, gözlük gibi küçük malzemelerinizi yerleştirmek duvara küçük çekmeceler monte edebilirsiniz. Etrafa koyacağınız doğal veya yapay bitkiler sayesinde tarzınıza tarz katabilirsiniz. Hatta çiçeklerinizi yerleştirmek için duvar rafları bile kullanabilirsiniz. Tarzınıza uygun şekilde avize ve ışıklandırmalarla süsleyebilirsiniz.

Hol dekorasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise renk seçimidir. Eşyalarınızın, duvarların ve zeminin renginin birbiri ile uyumlu olduğundan emin olmasınız. Dar bir alan sahip olan hollerde doğal tonları kullanmak etrafa daha ferah bir hava katacaktır. Geniş bir hole sahipseniz dilediğiniz gibi rengarenk bir hol dekorasyonu yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal