Hediyelik Eşya Dükkanı Dekorasyonu

Açılış maliyetleri epeyce yüksek olan hediyelik eşya dükkanları sahiplerine oldukça güzel getiriler sağlamaktadır. Genellikle tatil yöreleri ve turistlerin fazlaca uğradığı merkezlerin etrafında bulunmaktadırlar. İçerisinde kupa, oyuncak, kitap, kar küreleri gibi ürünler satılmaktadır.

16.06.2020-12:57 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-12:54) Hediyelik Eşya Dükkanı Dekorasyonu

Hediyelik eşya dükkânı açmayı düşünüyorsanız ilk olarak sermayenizi hazırlamanız ve belediyeden gerekli ruhsat ve izinleri almanız gerekmektedir. Dükkanınız için yer belirlerken sizin için en uygun kazancı sağlayacak konumda olmasına dikkat etmelisiniz.

Tüm işlemleri tamamladıysanız ve dükkânınızın ismi de hazırsa geriye güzel bir gelir elde etmek için işin hem en önemli hem de en eğlenceli kısmı olan hediyelik eşya dükkânı dekorasyonu planlanması kalacaktır. İşte dekorasyonunuzu planlarken dikkat emeniz gereken detaylar…

Hediyelik Eşya Dükkânlarında Dekorasyon Neden Önemli?

Tüm ticaretle uğraşan kurumlar gibi hediyelik eşya dükkânlarının kazancını da müşteri çekme başarısı belirler. Müşteri çekmenize en çok yardımcı olacak strateji ise hediyelik eşya dükkânı dekorasyonu için göstereceğiniz çaba olacaktır. Hatalı yapılmış bir dekorasyon sebebiyle müşterilerin dikkatini çekmeyi başaramayan bir işletme ne kadar kaliteli ürünler satarsa satsın başarılı olmayacaktır. Dekorasyonunuzu yaparken farklı hediyelik eşya dükkanlarını gezerek fikir edinebilir, hatta işin uzmanlarından yardım alabilirsiniz. Hediyelik eşya dükkânınızın konumu mükemmel olsa ve sattığınız ürünler diğer işletmelerden çok daha kaliteli olsa bile müşteriler dışarıdan baktıklarında içeri girmemeyi tercih edip dükkânınızın önünden geçip gidebilir.

Hediyelik Eşya Dükkânı İçin Dekorasyon Fikirleri

Müşteri kaybetmemek için rastgele yerleştirilmiş raflardan ve üzerinde düşünülmemiş düzenlemelerden kaçınmalısınız. En kaliteli ürünleri uygun fiyatlara satsanız bile müşteriler içeriye girip onları görmedikten sonra size hiçbir yarar sağlamayacaktır. Müşterilerin içeriye girip gezmesi ve ürünlerinizi satın alması için dışarıdan doğru bir izlenim verdiğinizden emin olmalısınız. Bu durumda tabelanızın tasarımı ve dükkânınızın giriş kısmının düzenlenmesi için işin uzmanlarından yardım almanız uzun vadede sizi daha mutlu edecektir.

Dekorasyonun Satış Üzerindeki Etkisi

Dışarıdan bakıldığında dikkat çeken mükemmel dekorasyon ile içeriye müşteriyi çektiniz. Peki bundan sonra ne olacak? Müşterinin içeride daha fazla vakit geçirip, daha fazla ürünü görmesini ve gördükleri içinden beğendiklerini satın almasını sağlamalısınız. Müşteri içeriye girse bile içerideki düzenlemede doğru bir strateji uygulanmadıysa sıkılma veya aradığını bulamama gibi nedenlerle hiçbir şey satın almadan ortamı terk edebilir. Satış yapmak için hediyelik eşya dükkânınızın iç dekorasyonuna da gereken önemi vermeniz gerekecektir. Hediyelik eşya dükkânı dekorasyonu hem iç hem dış tasarım açısından önem arz etmektedir.

Hediyelik Eşya Dükkânı Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Müşteriyi içeride tutmak ve satış yapmak için doğru dekorasyon en önemli etkenlerden birisidir. Düzensiz yerleştirilmiş raflar müşterinin aradığını bulamamasına sebep olacağı gibi görsel olarak dağınık bir görüntü oluşturacağından rahatsız edici bir unsura dönüşüp müşterilerin hiçbir şey satın almadan çıkmalarına sebep olabilir. Bu yüzden rafların yerleri ve düzenleri oldukça önemlidir.
Hangi ürünlerin hangi raflara hangi açı ile koyulması gerektiği, hangilerinin üst raflarda hangilerinin daha ulaşılabilir raflarda olması gerektiği gibi sorulara cevap vererek strateji oluşturmalısınız. Düzensiz raflar müşterilerin almak istediği ürünlerin başka ürünler arkasında saklı kalmasına sebep olabilir. Bu tür hatalı düzenlemeler hediyelik eşya dükkanlarının gelirlerini olumsuz yönde etkilemekte, olması gereken kazançtan çok daha az kazanmalarına sebebiyet verebilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal