Halısız Ev Dekorasyonu

Çok eski zamanlardan beri yaşam alanlarında halı en çok kullanılan eşyalardan biridir. Her zevke uyan tasarımlarıyla birlikte evlere renk katar, ısı yalıtımı sağlar, yürümeyi öğrenen çocukların düştüklerinde yaralanmalarını engeller.

16.06.2020-12:50 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-12:45) Halısız Ev Dekorasyonu

Halı geçmiş zamanlardan itibaren birçok kültürde geniş yer kaplamıştır ve kaplamaya devam edecektir. Peki hayatımızda bu kadar büyük yer kaplayan halılar gerçekten olmazsa olmaz mı? Bu yazımızda halısız ev nasıl olur diye soranlara cevap niteliğinde açıklamalar yapacağız. Halısız ev dekorasyonu detayları yazımızda.

Halı Kullanımının Sebep Olduğu Rahatsızlıklar?

Dekorasyonlarda tamamlayıcı olarak büyük yer kaplayan halılar temizlikleri uygun bir şekilde yapılmazsa yarardan çok zarar getirebilir. Büyüklükleri nedeniyle sıklıkla yıkamaya uygun olmayan halılar özellikle çalışan bireyler için sağlığı tehdit edici bir eşyaya dönüşebilir. Halılar toz ve mikroorganizmaların yaşam savaşını sürdürmesi için mükemmel ortam olma özelliğine sahiptir. Ev tozu akarı denilen gözle görülemeyen canlılar genellikle halıların üzerinde yaşar ve çoğalırlar. Bu durumda özellikle alerji ve astım gibi solunum yolu problemi yaşayan hastalar için rahatsız edici sonuçlar ve tehlikeler doğurabilir.

Bireylerde nefes almada zorluk, hapşırma, öksürme, gözlerde kaşıntı, cilt üzerinde kızarıklık ve şişkinliklere sebep olabilir. Eğer siz veya aile bireyleriniz bu belirtileri yaşıyorsanız sebebi temizliği yeterince yapılamayan halılarınız olabilir. Bu durumda çözüm olarak halısız ev dekorasyonu düşünebilirsiniz.

Halı mı Kilim mi?

Yukarıda bahsettiğimiz sağlık sorunlarından bazılarını yaşıyorsanız yapacağınız en doğru şey evinizden halılarınızı kaldırmak olacaktır. Fakat halısız bir evde ısı yalıtımını sağlayamıyorsanız, evinizde çocuk, yaşlı veya yürüme sorunları yaşayan hasta bireyler bulunuyorsa parkelerinizi boş bırakmak yerine alternatif çözümler arayabilirsiniz. Bu çözümlerin en güzel örneğini günümüzde oldukça fazla çeşit içeren kilimlerdir. Böylelikle hem halıların size ve çocuklarınıza vereceği zararlardan korunmuş hem de evinizi ısı yalıtımsız bırakmamış olursunuz. Kilimler halılara göre daha küçük boyutlu ve daha hafif dekorasyon ürünleridir. Halılarla kıyaslandığında temizlenmeleri çok daha kolaydır. Kilimlerinizi dilerseniz süpürdükten sonra bu işlem için üretilmiş olan temizlik malzemeleriyle yıkayabilir, dilerseniz hiç elinizi bile sürmenize gerek kalmadan işi çamaşır makinenize bırakabilirsiniz. Bunun için odanın tamamını kaplayan kilimler yerine daha küçük boyutlu kilimler tercih etmeniz gerekecektir.

Halı Yerine Kilim Tercih Edin!

Halı yerine kilim tercih etmek sağlığınızı olumlu yönde etkileyeceği gibi temizlik için ayırmak zorunda kaldığınız süreyi de azaltarak size fazladan boş zaman kazandıracaktır. Kilimlerde artık halılar gibi pek çok zevke uygun bir şekilde üretilmektedir.

Oldukça fazla tasarıma sahip olan kilimler arasından dilerseniz modern tasarımlı olanları tercih edebilir veya el dokuması olanlarına yönelip evinizde otantik bir hava yaratarak halısız ev dekorasyonu yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli unsur temizliğini zorlaştıracak derecede büyük olmaması ve ağır eşyaların altına yerleştirilmemesidir. Aksi halde halı temizliğinde yaşadığınız sorunları kilim temizliğinde de yaşayabilirsiniz.

Gelecekte Kilimler Başrolde Olacak

Günümüzde pek çok ev sahibi tarafından kilimler de halılar kadar rağbet görmeye başlamıştır. Gelecekte belki de halıların yerini tamamen alma ihtimali olan kilimler arasından zevkinize uygun bir model bulamamanız nerdeyse olanaksız diyebiliriz. Ölçülerinizi aldıktan sonra tek yapmanız gereken kilim dükkanlarını gezip binlerce çeşit arasından kendinize uygun olanı seçmek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal