Havuz Dekorasyonu

Yaz aylarında denize ulaşamadığımızda serinlemek için sahip olduğumuz en güzel alternatif olan havuzlar bahçeli ev sahipleri ve otel sahipleri tarafından oldukça işlevsel olarak kullanılmaktadır. Bazen ise evlerin veya parkların bahçelerinde süs havuzları görsel zevk unsuru olarak karşımıza çıkmaktadır.

16.06.2020-12:53 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-12:51) Havuz Dekorasyonu
İnşa edileceği alanın genişliği ve uygunluğu tespit edildikten sonra bahçelerinize dilerseniz yüzme havuzu dilerseniz süs havuzu yaptırarak evinizi ilgi çekici hale getirebilir ve boş vakitlerinizi havuz başında huzurlu bir şekilde geçirebilirsiniz. Hangi amaca hizmet ediyor olursa olsun en yüksek verimi alabilmemiz için havuz dekorasyonu önem verilmesi gereken bir konudur. Önem vermediğiniz takdirde alanınızda uygunsuz ve görsel olarak sizi tatmin etmeyecek bir ortam için boşuna para harcamış olacaksınızdır. Yazımızın devamında havuz dekorasyonunda mutlaka olması gerekenler ile ilgili tüyolar verilecektir. İşte dikkat edilmesi gerekenler.

Havuz Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Havuz yaptırırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta havuzun nereye ve hangi boyutta yapılacağıdır. Eğer yaptırılan havuz tüm bahçeyi kaplarsa kendinize havuz etrafında dinlenecek bir alan bırakmayabilir, havuzun etrafı için kurduğunuz dekorasyon hayallerinizi gerçekleştiremeyebilirsiniz. Bu sebeple eğer havuz yaptırmaya karar verdiyseniz iyi bir mimar ve alanında başarılı işçilerle çalışmanız çok sağlıklı bir karar olacaktır. Unutmayın ki havuzunu yıktırıp baştan yaptırmanız gerekirse başarılı çalışanlara tek sefer için ödeyeceğiniz ücretten çok daha fazla harcama yapmanız gerekecektir.

Havuzunuz Sayesinde Kendi Doğal Ortamınızı Yaratabilirsiniz

Özellikle denizin olmadığı şehirlerde mavi ile yeşilin ortak noktada buluştuğu görsel şölenlere ulaşmak oldukça zor olabiliyor. Bu doğa özleminizi havuz dekorasyonu fikirlerinizi hayata geçirerek gidermeniz oldukça basit. Bu sebeple eğer bahçenize bir yüzme havuzu veya süs havuzu yaptıracaksanız etrafını yeşillendirerek kendinize tam bir doğa ortamı yaratabilirsiniz. Etrafı sevdiğiniz ağaçlar ve bitkilerle süslenmiş havuzunuzdan çıktıktan sonra havadaki oksijeni içinize çekerek kendi tasarladığınız doğa harikasını içinde huzuru bulabilirsiniz.

Dekoratif Süs Havuzları

Alanınız yüzme havuzu için yeterli değilse veya yüzmek yerine sadece güzel bir havuz etrafında dinlenmek istiyorsanız süs havuzu da iyi bir seçenek olarak karşınıza çıkacaktır. Yüzme havuzu kadar süs havuzların da önem verilmelidir.
Dilerseniz uygun boyutta sade bir süs havuzu yaptırabileceğiniz gibi oldukça farklı tasarımlar da talep edebilirsiniz. Günümüzde havuz dekorasyonu hayal gücünüzü istediğiniz kadar kullanabileceğiniz şekilde yapılabilmektedir. Üst üste dizilmiş kayalardan akan suyla ve etrafına yerleştirilmiş ağaçlarla ormanın içindeki bir şelale görüntüsü oluşturabilirsiniz. Dilerseniz kayalar veya taşlar bulundurmadan daha modern ve çağdaş çizgilere sahip sade bir havuz yaptırıp etrafına beğendiğiniz objeleri yerleştirebilirsiniz. Çeşitli ışıklandırmalarla daha sıcak ve samimi bir ortam hazırlayabilir, havuz kenarında barbekü partileriniz için etrafına ses sistemi bile kurabilirsiniz.

Hangi Havuz Türünü Seçmelisiniz?

Bir otel sahibiyseniz ve yüzme havuzu yaptırabileceğiniz kadar geniş alanınız varsa elbette yüzmeyi seven misafirlerinizi düşünerek tercihinizi yüzme havuzundan yana kullanmalısınız. Kafe, restoran, çay bahçesi gibi işletmelerinizin bahçelerinde şelale görüntülü havuzlar daha fazla müşteri çekmenize yardımcı olacaktır. Kişisel evinize yaptıracağınız havuzun türünü ise sizin kişisel zevkleriniz belirleyecektir. Yüzmeyi mi daha çok seviyorsunuz yoksa kendinizle baş başa kalarak veya sevdiklerinizle birlikte ortamın tadını çıkarmayı mı? Alanın açık ve sade kalmasını mı tercih edersiniz yoksa kendinizin doğanın içinde gibi hissetmeyi mi? Bu soruların cevabını bulduktan sona alanında uzman kişilerle birlikte hayallerinizi gerçekleştirmemeniz için hiçbir neden yok.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal