Japon Tarzı Ev Dekorasyonu

Hiç şüphesiz ki Japon tarzı ev dekorasyonunun en keskin çizgisi minimalist olmasıdır. Japon tarzı ev dekorasyonu fikrinin temeli zen felsefesidir. Zen felsefesi gereksiz bütün fazlalıklardan uzaklaşarak sadeleşmeyi ve doğallaşmayı öne sürmesiyle dikkatleri çekmektedir.

16.06.2020-13:18 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-13:16) Japon Tarzı Ev Dekorasyonu

Minimalist Japon tarzı ev dekorasyonu oluşturmak isteyenler için bu yazımızda ipuçları paylaşacağız. Dikkat etmeniz gereken detayları ve uymanı gereken kuralları öğrenmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Japon Tarzı Ev Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Evinizde minimalist bir ortam oluşturmak için seçeceğiniz bütün eşyaların sade ve basit olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Mobilyalarınızı seçerken düz ve açık renklerde olmasına özen göstermelisiniz.
Temel taşlarından birisi yer tasarrufu olan Japon tarzı ev dekorasyonunda olabildiğinde az sayıda eşya kullanılmalıdır. Az sayıda eşya kullanacağınız için satın aldığınız ürünlerin işlevsel olması önemli. İşlevler olmazsa sonradan daha fazla eşyaya ihtiyacınız olabilir ve evinize daha fazla eşya aldıkça minimalist çizgiden uzaklaşabilirsiniz.

Japon Tarzı Ev Dekorasyonunda Doğanın Yeri

Japon tarzı ev dekorasyonunda sadelik kadar önemli bir diğer unsurda doğadır. Bunun için evinize bitkiler alabilir, duvarlarınıza ahşap paneller döşeyebilirsiniz. Eğer dış mekânınız güzel bir bahçeye veya ağaçlık alana açılıyorsa evinizin duvarları boydan boya camla kaplatabilirsiniz. Böylece evinizin içinde doğanın sunduğu huzurlu ortamı yakalama şansınız olacaktır.

Aksesuar Seçimleri ve Diğer Detaylar

Bir diğer dikkat çeken nokta ise paravanlardır. Bu tarzda yerleştirilmiş evlerde paravanlara sıklıkla rastlayabilirsiniz. Sizde evinizi Japon tarzında dekore edecekseniz yatak odanızda paravanlardan yardım alabilirsiniz. Paravan olarak sürgülü kapaklar veya perdeler kullanılabilir.

Sehpa olarak genelde yere yakın tasarımlar kullanılmaktadır. Dokuma halılar, desenli vazolar ve yer minderleri sıklıkla karşılaşılan aksesuarlar arasında. Diğer aksesuar seçimlerinizi yaparken minyatür olmasına ayrıca önem vermelisiniz.

Duvarlarınızda Japon çizim sanatını kullanarak hoş bir dekor oluşturabilirsiniz. Bu dekorasyona sahip evlerde ahşap büyük yer kaplamaktadır. Odalarınızda, kapılarınızda veya mobilyalarınızda ahşap ürünleri veya ahşap rengini tercih etmeniz sizi istediğiniz stile daha çok yaklaştıracaktır.

Japon Tarzı Ev Dekorasyonunda Kullanılmaması Gerekenler

Koyu ve ortamı boğa renklerden ekseriyetle kaçınmalısınız. Çoğunlukla beyaz veya krem rengi gibi ortamı aydınlatacak renkler kullanılır. Eviniz üst düzeyde sadelik ve ferahlık içermelidir. Ortamı aydınlatmayacak ışıklandırmalardan kaçınılmalı. Camlar gün ışığını en doğru şekilde alacak bicine dizayn edilmeli.

Kalabalığa ve Yapaylığa Yer Yok!

Japon tarzı ev dekorasyonu planlamasında kalabalığa yer yok. İhtiyaç duymadığınız fazlalıklardan kurtulmalısınız.
Doğadan yana ola bu dekorasyon stilinde yapay çiçeklere yer yok. Evinizde canlı çiçekler kullanmanız daha hoş bir ortam yaratacaktır. Çiçek seçimlerinde genellikle yapraklarının ucu sivri olanlar ön plana çıkıyor.
Gösterişli eşyalardan uzak durmalısınız. Eşyalarınız veya kullandığınız renkler göz yorucu cinsten olmamalı. Az eşya kullanmanın öneminin yüksek olduğu Japon tarzı ev dekorasyonunda aksesuarlarınızın sayısını da minimumda tutmanız gerekecektir. Aksesuar sayınız fazla olursa evinizde dağınık bir görüntü oluşacaktır ve bu sizi minimalist çizgiden uzaklaştıracaktır. Aynı şekilde aksesuar ürünlerinizin de doğal ve açık renklerden seçilmesi düzene uymak için önem kazanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal