İskandinav Ev Dekorasyonu

Geçmişten günümüze doğru tarihe genel bir bakış attığımızda insanların yaşam şartları kolaylaştıkça farklı şeylere vakit ayırdığını görebiliyoruz. Bu vakit ayrılan unsurların başında da insanların yaşam ve çalışma alanlarını düzenleyen dekorasyon stilleri gelmektedir.

16.06.2020-13:12 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-13:10) İskandinav Ev Dekorasyonu

Artık ev dekorasyonlarımızı yaparken yaşamamız için yetecek zorunlu objeler dışında farklı güzellikler ve stiller barındırıyoruz. Son yıllarda sıklıkla uygulanan dekorasyon stillerini göz önüne alırsak İskandinav tarzı ev dekorasyon fikirlerinin tüm dünyada oldukça yaygınlaştığını görebilmekteyiz. Peki nedir bu İskandinav tarzı dekorasyon? Bu yazımızda sizlere İskandinav stili ev dekorasyonun ne olduğunu ve olumlu yanlarını açıklamaya çalışacağız.

İskandinav Stili Dekorasyon Nedir?

İskandinav ülkelerinde iklim şartlarının sert olması sebebiyle evler genellikle ısınmayı kolaylaştıracak şekilde küçük inşa edilmiştir. Bu ülkelerde yaşayan kişiler ise bu küçük evlerine sığabilmek için oluşturdukları stil ile tüm dünya tarafından sevilerek örnekleri verilen İskandinav tarzı ev dekorasyonu konusunda tüm dünyaya örnek olmuşlardır.
İskandinavya’daki küçük evlere hem sığmak hem de evlerde kalabalık bir görüntü oluşturmamak için buralarda yaşayan kişiler olabildiğince az ve sade eşya kullanmaktadırlar. Dekorasyondaki ana unsur küçük bir alana çok fazla ve büyük eşyalar yerleştirip odaların dağınık görünmesine sebep olmak yerine sadece temel mobilyaları yerleştirip küçük ve sade eşyalarla ortama hareket kazandırmaktır.

İskandinav Ev Dekorasyonu Yapacak Kişiler Nelere Dikkat Etmeli?

Evinizde oluşturmak istediğiniz ortamın temelinde İskandinav tarzı ev dekorasyonu yatıyorsa kullanabildiğiniz kadar az eşya kullanmalısınız. Koltuk ve yataklarınız size yetecek büyüklükte ve sadelikte olmalıdır. Birden fazla koltukla evinizde fazladan yer kaplamak yerine tek parça ama daha kullanışlı bir koltuk alabilirsiniz. Eşyalarınızın fazla süsten uzak sade özellikte olması ve fazla yer kaplamaması önemlidir.

Nasıl Objeler Seçilmeli?

Dekorasyonunuz için seçeceğiniz objelerinizde İskandinav tarzı ev dekorasyonu oluşturmak için aldığınız mobilyalarınızla uyumlu olmalıdır. Büyük ve yer kaplayan bitkiler yerine oldukça minimal bitkileri tercih etmelisiniz. Bunlara örnek olarak kaktüsleri verebiliriz. Kaktüsler evinizde sade havayı bozmadan size güzel bir görüntü sağlayacaktır.

Küçük Dekor Ürünlerinin Kullanımı

Aynalarınızı ve saatlerinizi seçerken de tercihinizi etrafı süslemeli, gösterişli olanlardan yana kullanmamalısınız. Tüm mobilya ve objeleriniz gibi duvara astığınız süs eşyaları da gösterişsiz ve kullanışlı olmalıdır. Tablolarınız ve masa üstü süs eşyalarınızı seçerken de minimal bir ev dekorasyon tarzı seçtiğinizi unutmayın. Duvara asacağınız uyumsuz bir tablo veya televizyon sehpanızın yanına yerleştireceğiniz dev bir vazo stilinizi karmaşıklaştırabilir. Süs eşyaları ve biblolar renksiz veya açık renkli olmalıdır. Tablolarınızda da fazla karmaşık renkler bulunmamalı.
Seçtiğiniz dekor ürünleri ne kadar sade olursa olsun sayıca fazla olmamalı. İskandinav stili ev dekorasyonu yapmak istiyorsanız olabildiğince az ürün kullanmalısınız.

İskandinav tarzı ev dekorasyonu planlamalarında zeminde ahşap görünümü oldukça göze çarpıyor. Büyük halılar yerine küçük halı ve kilimler be dekorasyonun olmazsa olmazı. Sizde bu şekilde bir ev dizayn etmek istiyorsanız tüm zemini kaplayan halılarınıza veda etmelisiniz.

İskandinav Ev Dekorasyonunda Sıklıkla Kullanılan Renkler

Koyu ve göze çarpan renkler yerine duvar ve mobilya renklerinde de gözü yormayacak renkler kullanılıyor. Duvar, mobilya ve halılarda en çok kullanılan renkler arasında beyaz ve açık gri renkleri var. Beyaz rengin fazla kullanılmasının nedeni gün ışığını iyi yansıtması ve ortamı aydınlatması. Küçük dekor ürünlerinde ise daha çok renksiz olan şeffaf modeller tercih ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal