Yerli Otomobil TOGG İçin Bir Açıklama Daha

Türkiye'nin ilk yerli otomobili olacak TOGG'un CEO'su Gürcan Karakaş yerli otomobil hakkında yeni bilgiler paylaştı.

30.01.2020-15:13 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-15:11) Yerli Otomobil TOGG İçin Bir Açıklama Daha


Türkiye'nin ilk yerli otomobili olacak TOGG'un CEO'su Gürcan Karakaş yerli otomobil hakkında yeni bilgiler paylaştı.

"Marka yaratmadan tasarıma kadar dünyanın en iyileri ile çalıştık. Doğuştan elektrikli yapabilen çok fazla şirket yok. O teknolojiyi edinmiş partnerlerle bu süreçte beraber çalışarak geliştirme yapıyoruz. Aracın elektrikli motoru için Bosch ile görüşüyoruz. Aracın bataryası için Çin ağırlıklı 6 firma ile gizlilik sözleşmesi imzaladık. Bunlardan biri ile anlaşacağız. Araç entegrasyonu konusunda teknoloji partneri olarak Alman mühendislik firması EDAG’ı seçtik. Myra, İngiltere’nin kabul gördüğü, özelikle mekanik akşamlarda şasi sistemleri konusunda partnerlerimizden birisi. Tasarım için İtalyanlarla anlaştık.

Dünya çapında bu işi en iyi kim yapar diye bakıyoruz. Nisan, mayıs gibi tedarikçi seçimlerimizi tamamlamış olacağız. Teknolojiyi ülkemize getirip bunu Türkiye’den kiminle yapabiliriz ona bakıyoruz. Çok ciddi maliyet araştırmaları yaptık. Türkiye’de üretmek mi, başka bir yerde ürettirmek mi daha uygun maliyetli ona bakıyoruz. Partnerimizin karşısına oturunca neyin ne olduğunu biliyoruz."dedi.

'Fiyatı Ne Kadar Olacak' sorusuna;

Gürcan Karakaş "Fiyatları paylaşmak çok doğru olmaz çünkü rakiplerimize bu konuda bir bilgi vermek istemeyiz. Ancak piyasadaki C-SUV segmentinde yer alan ve içten yanmalı motorlarla çalışan klasik otomobillerle rekabet edebilir düzeyde olacak."dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal