Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CEO'su Carlos Ghosn Tutuklandı!

Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığının CEO'su olan Carlos Ghosn, vergi kanununu ihlal ettiği gerekçesi ile tutuklandı.

19.11.2018-15:24 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-15:16) Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CEO'su Carlos Ghosn Tutuklandı!

Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance'ın yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Carlos Ghosn, Japonya'da vergi kanununu ihlal ettiği sebebi ile tutuklandı. Japon televizyon kanalı NHK, 64 yaşındaki Carlos Ghosn'un Tokya savcılığının kararıyla tutuklandığını açıkladı. Ghosn'un, Tokyo'da maaşını az göstermek iddiası ile savcılar tarafından sorgulandığı bildirildi.

GÖREVİNE SON VERİLECEK

Nissan firmasından gerçekleştirilen açıklamada, iç soruşturmanın Ghosn'un maaşını senelerdir düşük gösterdiğini meydana çıkardığı ve Üst Yöneticinin vazifesine son verileceği bildirildi.

KUSURLU DAVRANIŞLAR TESPİT EDİLDİ

Kyodo'nun aktardığına göre, firmadan gerçekleştirilen açıklamada, Carlos Ghosn'un şirket kazancının kişisel kullanımı dahil diğer hatalı davranışlarının da belirlendiği bildirildi.

1999 YILINDA NİSSAN'A GELMİŞTİ

Ghosn, 1999 senesinde Renault ile sermaye ortaklığı kapsamında Japon otomobil firmasının devrini idare etmek için operasyon direktörlüğü sıfatıyla Nissan'a gelmişti.

Firmanın iyileştirilmesine dönük fabrikaların kapatılması dahil katı tekrar yapılanma tedbirlerine öncülük eden Ghosn, 2001 senesinde hisse sahipleriyle gerçekleştirilen toplantıda Nissan'ın Üst Yöneticiliğine atandı, 2005'te de Renault'nun Üst Yöneticisi oldu.

WOLKSWAGEN'İ GERİDE BIRAKTI

Yakıt veri manipülasyonu skandalının vurduğu Mitsubishi firması da 2016 senesinde Nissan-Renault'nun sermaye ortaklığına katıldı. Nissan, Renault ve Mitsubishi ortaklığı, bu senenin ilk yarısında 5,54 milyon otomobille, başlıca rakibi Volkswagen'i geride bırakarak dünyanın en büyük otomobil satıcısı oldu.

Bu haberlerin ardından Renault grubunun hisseleri Paris borsasında yüzde 5,5 değer kaybetti.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal