Land Rover Defender

Land Rover Defender özellikleri nelerdir? Land Rover Defender fiyatı? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

09.05.2018-18:05 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-23:02) Land Rover Defender

Land Rover, 70. senesini kutluyor. Bunun içinde 2018 Land Rover Defender Works V8 gibi harika ve ikonik bir otomobili tanıttı. Standart Defender modelinden çok güçlü olan bu SUV modelini buyurun yakından inceleyelim.

Land Rover Defender, SUV kategorisinin gelmiş geçmiş en iyi otomobillerinden olarak tanınır. Bütünüyle arazi için imal edilen Defender’ı 122 ps 360 nm torkluk dizel motoruyla tanıdık. Farklı varyasyonları da oldu fakat genel imalat bu motor üzerine döndü. Markanın 70. senesinde İngilizler yenilik yapmak istedi ve sekiz silindirli çok güçlü Defender modelini imal etti. 90 ve 110 olmak üzere iki değişik şasi tipiyle sınırlı olarak üretilen Defender Works V8‘in kaputunun altında 5.0 litre atmosferik benzinli V8 motor yer alıyor ve doğru devirde 405 ps 515 nm tork gibi oldukça yüksek güç sağlıyor. Performans verilerine bktığımız zaman bu otomobil, 0-60 mil yani 0-96 km/s hızlanmasını 5.6 saniyede bitirip 170 km/s son hıza varıyor. Üstelik bunu manuel şanzımanla değil 8 ileri ZF otomatik şanzımanla gerçekleştiriyor. Buradan bile Land Rover’ın bu otomobile çok fazla özendiğini görebiliyoruz.

Donanım bölümüne geçtiğimizde 18 inçlik jantlar, ona eşlik eden 265/65 R18 lastikler dikkat çekiyor. İç tasarımda deri koltuklar, deri kaplı torpido, navigasyon sistemli mini multimedya sistemi gibi olanaklar öne çıksa da bu otomobili ikonikleştiren detaylar hem dışta hemde iç mekanda gizli tutulmuş. Zaten fotoğraflara baktığınız vakit bunu net bir biçimde görürsünüz. Bu arada ZF şanzımanın yanında olan küçük vites ise diferansiyeli ayarlayan ve arazi vitesi olarak tanınan sistemi manuel olarak kontrol edilmesine olanak sağlıyor. Onu da dipnot olarak belirtelim ki akıllarda soru işareti kalmasın.

2018 Land Rover Defender Works V8 hakkında anlatacağım bilgiler bu kadar. Sınırlı sayıda imal edilecek olan bu otomobil, 90’lık şasi tipiyle İngiltere’de 150 bin sterlinden satışa çıkacak.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal