Coronavirüs Volkswagen'e Avrupa'da Üretimi Durdurdu

Volkswagen, yeni tip coronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde getirilen sınırlamalar ve parça temini konusunda yaşanan belirsizlikler sebebiyle Avrupa'daki fabrikalarında üretime ara verileceğini açıkladı.

18.03.2020-09:00 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-10:00) Coronavirüs Volkswagen'e Avrupa'da Üretimi Durdurdu

Volkswagen'den yapılan açıklamada, şirketin Avrupa'daki bazı fabrikalarında üretimin, kıtada hükümetlerin virüsün yayılmasının önüne geçebilmek amacıyla aldığı yeni tedbirler ve parça temini bağlamında ortaya çıkan belirsizlikler sebebiyle ilk aşamada iki hafta askıya alınacağı belirtildi.

Açıklamada, şirketin Bratislava (Slovakya), Pamplona (İspanya), Palmela (Portekiz) ile Almanya'daki Wolfsburg, Emden, Dresden, Osnabrück, Zwickau fabrikaları ve Brunswick, Chemnitz, Hannover, Kassel, Salzgitter ve SITECH'deki komponent tesislerinin üretimi geçici olarak askıya alma kararından etkilendiği açıklandı.

Almanya'daki fabrikalarda üretimin 19 Mart Perşembe günü gece vardiyasının ardından askıya alınacağı ifade edilen açıklamada, çalışanları korumak için toplantıların online yapılması, bütün ülkelere iş gezilerinin askıya alınması gibi ilave tedbirler de alındığı bilgisine yer verildi.

Volkswagen'in virüs sebebiyle üretime büyük ölçüde ara veren ilk büyük Alman şirketi. Şirketin 28'i Almanya'da olmak üzere Avrupa'da 72 üretim fabrikası var.

Yaklaşık 275 bini Almanya'da olmak üzere dünya çapında 670 bin kişiye iş veren Volkswagen Grubu, geçen yıl 2018'e göre yüzde 7,1 artışla 252,6 milyar avro kazanırken, faaliyet karını yüzde 22 artışla 17 milyar avroya çıkarmıştı.

Volkswagen'den 28 Şubat'ta yapılan açıklamada, geçen sene 10,97 milyon adet araç satıldığı, bu yıl da zor piyasa koşulları sebebiyle satış rakamlarının geçen seneyle aynı düzeyde kalmasının beklendiği bildirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal