Osman Kavala'ya Mahkemeden Ret Kararı

Gezi Parkı olaylarını organize ve finanse etmekle suçlanan Osman Kavala'nın tutuklu yargılanmasına dair yapılan itiraz, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmedi. Osman Kavala’nın bir sonraki duruşması 17 Ocak tarihinde olacak.

10.12.2021-17:50 - (Son Güncelleme: 11.12.2021-14:06) Osman Kavala'ya Mahkemeden Ret Kararı

Osman Kavala'nın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada son olarak 26 Kasım tarihinde duruşma yapılmış olup , bu mahkemenin heyeti oy çokluğuyla Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına hüküm vermişti. Avukatlar aracılığı ile bu karara yapılan itiraz talebi üzerine bu kez İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Osman Kavala'nın tutukluluk halini incelemeye aldı. Bu mahkeme heyeti de tutukluluk halinin devam etmesine dair verdiği kararının yerinde olduğunu belirterek, Osman Kavala'nın avukatları tarafından yapılmış olan itirazı kabul etmedi.

DİĞER DURUŞMA 17 OCAK'TA

Osman Kavala'nın bir sonraki duruşması 17 Ocak tarihinde gerçekleşecek. Gezi kalkışmasını organize etmek ve finansal destek sağlamak ile suçlanan Osman Kavala, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde beraat etmiş fakat istinaf mahkemesi beraat kararını kabul etmemişti. 2'nci kez yapılan yargılama sonucunda ise önce Kavala ve eski CIA danışmanı Henri Barkey'e İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan 15 Temmuz davası birleşmiş daha sonra da  dava 13. Ağır Ceza Mahkemesinde 35 Çarşı üyesinin yargılandığı dava ile birleştirilmişti.


NE OLMUŞTU?

Avrupa Konseyi tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararını yerine getirmediği gerekçesiyle Osman Kavala için Türkiye’ye karşı ‘İhlal prosedürü başlatacağı’ bildiriminde bulunmuştu, Dışişleri Bakanlığı ise, ‘Avrupa Konseyi yargıya müdahale niteliği taşıyacak kararın devamını getirmekten kaçınmalı’ şeklinde bir karşı açıklama yapmıştı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal