Ortadoğu alev topuna döndü: ABD’nin Suriye’deki üssüne İHA saldırısı

İran’ın desteklediği gruplar, ABD’nin Suriye’de bulunan üssüne insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenledi. Saldırı hakkında henüz yeterli detaylar bulunmuyor.

05.02.2024-09:33 - (Son Güncelleme: 05.02.2024-17:44) Ortadoğu alev topuna döndü: ABD’nin Suriye’deki üssüne İHA saldırısı

İran’ın desteklediği ve Suriye’nin Fırat Nehri’nin batısında konuşlanan bazı gruplar, Deyrizor ilinde bulunan Ömer Petrol Sahası Üssü’ne İHA’lar ile saldırdı.

Saldırı sonucunda can kaybı olup olmadığı henüz bilinmezken Pentagon’dan veya Beyaz Saray’dan da olayla ilgili bir açıklama yapılmadı. 

AA’da yer alan habere göre; ABD, 28 Ocak'ta Suriye-Ürdün sınırındaki kendi üssüne yapılan saldırıya karşılık vermek adına 3 Şubat 2024 tarihinde Suriye ve Irak'ta İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü ile bağlı milis gruplara ait en az 85 hedefi hava saldırısıyla vurduğunu duyurmuştu.

Deyrizor’da tansiyon yüksek

Suriye'de ABD güçlerinin konuşlandığı üslere yılbaşından bu yana roket ve aidiyeti bilinmeyen kamikaze insansız hava araçları (İHA) ile çok sayıda saldırı gerçekleştirilmişti.

abd iha

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları, ABD destekli terör örgütü PKK/YPG'nin işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Beşşar Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal