Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Otoyollarda Serbest Geçiş Sistemi dönemi başladı

Türkiye’de bulunan toplam 106 otoyol gişesinin 20’sinde Serbest Geçiş Sistemi uygulaması başlatıldı. İşte milyonlarca araç sahibini ilgilendiren düzenlemenin detayları…

04.02.2024-15:18 - (Son Güncelleme: 04.02.2024-15:18)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki 106 otoyol gişesinin 20’sinde Serbest Geçiş Sistemi uygulamasının hayata geçirildiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu yeni sistemle beraber vatandaşların daha güvenli ve hızlı şekilde araç geçişini sağlayacaklarını söyledi.

Hızlı ve güvenli geçişi sağlayacağız

Akşam’da yer alan habere göre; Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, "Gişe şerit seçme zorunluluğu ve hız düşümü nedeniyle gişeler öncesinde oluşan trafik akış düzensizliğini ortadan kaldırmak amacıyla, trafik akışının kesintisiz devam etmesi için otoyollarda gişesiz ücret toplanmasını sağlayan Serbest Geçiş Sistemi'ni İstanbul'da devreye aldık. Yol kesimlerindeki gişe adalarını ve kanopileri kaldırarak, vatandaşlarımızın hızlı ve güvenli geçişini sağlayacağız. Daha sonra Türkiye'de tüm gişe noktalarında SGS'yi uygulamaya alacağız" dedi.

Uraloğlu, gişe şerit seçme zorunluluğu ve hız düşümü nedeniyle gişeler öncesinde meydana gelen trafik akış düzensizliğini gidermek için bu sisteme geçtiklerini belirtti. Uraloğlu ayrıca, "Trafik akışının kesintisiz olması için otoyollarda gişesiz ücret toplama sistemini Türkiye genelinde bulunan 106 gişenin 20'sinde hayata geçirdik. 86 noktada daha bu sistemi uygulamaya koyarak vatandaşlarımızın trafik sorunlarını minimum düzeye indirmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda, bakanlık olarak gereken adımları atmaya devam edeceğiz." dedi.

Serbest Geçiş Sistemi

Serbest Geçiş Sistemi’ni devreye aldık

Uraloğlu, "Gözbebeğimiz İstanbul'da en büyük problemlerden biri trafik dedik ve bu noktada ne yapılması gerekiyorsa yapmak için kolları sıvadık. Gişelerde ödeme alma noktasında yaşanan trafik problemini takip ettik ve arkadaşlarımızla bu noktada neler yapabiliriz diye çalışmalar yaptık ve Serbest Geçiş Sistemi'ni devreye almaya karar verdik" sözlerine yer verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal