Ordu Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Ordu, sahip olduğu muhteşem Karadeniz doğası ile insanı büyüleyen bir kent. Ovaları, yaylaları, ormanları ve tarihi arka planı ile Ordu, Doğu Karadeniz’in en karakteristik kentlerinden bir tanesi olarak öne çıkıyor.

08.07.2020-12:15 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-12:14) Ordu Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Ordu’da sizi güzel bir hafta sonu bekliyor olabilir. Biz de, Ordu ziyaretinizde görmeniz gereken bazı yerleri derledik. Peki, Ordu hafta sonu gidilecek yerler neresi? Ordu’da kısa zamanda görülmesi gereken yerler neler?

Ordu Hafta Sonu Gidilecek Doğal Yerler Neresi?

Ordu hafta sonu gidilecek yerler arasında en çok göze çarpan yerler genellikle doğa ile iç içe, canlı mekanlar oluyor. Ordu’da gezilecek doğal yerler şu şekilde sıralanabilir:

  • Yoraz Kent Ormanı: Ordu Saraycık’a bağlı olan Yoraz Kent Ormanı geniş bitki yelpazesi ve canlı çeşitliliği ile göz dolduran muhteşem bir doğal mekandır. Yürüyüş yapmak ve temiz hava almak için oldukça uygun bir ortamdır. Ordu hafta sonu gidilecek yerler arasında ön plana çıkmaktadır.
  • Ulugöl Tabiat Parkı: Özellikle son baharda yapraklarının bir kısmı sararan ağaçları ile büyüleyici bir atmosfer yaratan Ulugöl Tabiat Parkında yürüyüş yapabilirsiniz.
  • Perşembe Yaylası: Ordunun Ayabastı ilçesi yakınlarında bulunan Perşembe Yaylası Türkiye’nin en güzel tabiat alanlarından biridir. 1991 yılında turizm merkezi ilan edilen yaylada yürüyüş parkurları ve mesire alanları yer alıyor. Aynı zamanda tarihi kalıntılar da bulunan Perşembe Yaylasında her yıl çeşitli şenlikler yapılmaktadır. Ordu hafta sonu gidilecek yerler arasına Perşembe Ovası’nı da dahil etmelisiniz.
  • Yason Burnu: 1. Derecede arkeoloji, 2. Derecede doğal sit alanı olan Yason Burnu, doğal güzelliği ile görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Gün batımının yarattığı manzarası ile biline Yason burnu, aynı zamanda kafe ve restoranlar da barındırmaktadır.
  • Çiseli Şelalesi: Ordu merkezine 26 kilometre mesafede bulunan Çiseli Şelalesine ulaşım biraz zor olabilir. Çünkü şelaleye giden yollar virajlı, dar ve topraktır. Çiseli Şelalesi ve çevresi muazzam bir ekolojik tablo ortaya çıkarmaktadır. Şelalenin göletinde yüzerek serinlemek mümkün.

 Ordu Merkezde Hafta Sonu Gezilecek Yerler Neresi?

Ordu hafta sonu gidilecek yerler arasında, şehir merkezinde ziyaret edeceğiniz yerler şu şekilde:

  • Boztepe: Ordu şehir manzarasını en güzel izleyebileceğiniz yer Boztepe olacaktır. Aynı zamanda Ordudan Boztepe’ye çıkan bir teleferik hattı da bulunmaktadır. Boztepe üzerindeki kafeler ve restoranlarda manzara eşliğinde yemek yiyebilir ve size orduyu hatırlatacak hediyelik eşyalar da alabilirsiniz. Yamaç paraşütü yaparak adrenalin dolu bir tatil geçirebilirsiniz.
  • Paşaoğlu Konağı: Ordu merkezde bulunan Paşaoğlu Konağı, görkemli mimarisi ile dikkat çekiyor. İsmini Paşaoğlu Hüseyin Efendi’den alan konak, bu kişi tarafından 1986 yılında inşa ettirilmiştir. 1982 yılında Kültür Bakanlığı’na devredilen konak 1987 yılında restore edilerek Etnografya Müzesine dönüştürülmüştür.
  • Taşbaşı Kilisesi: Ordu merkezinde bulunan kilise, 1853 yılında Rum Ortodoks Hristiyanları tarafından bazilika olarak yaptırılmıştır. 1937 yılı ile 1977 yılları arasında ceza evi olarak kullanılan kilise, 1983 yılında restore edilen kilise 2000 yılından itibaren Kültür Merkezi şeklinde kullanılmaya başlamıştır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal