Online Corona Virüs Testi

Sağlık Bakanlığı Coronavirüs riskine karşı online Corona Virüs testi yapan internet sitesini paylaştı. koronaonlem.saglik.gov.tr adresinden kolaylıkla Corona Virüs ihtimaline karşı test yapılabiliyor.

20.03.2020-00:50 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-00:41)  Online Corona Virüs Testi

Türkiye'nin ve dünyanın son zamanlarda en ciddi gündemi Coronavirüs oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından koronaonlem.saglik.gov.tr adresinde Coronavirüs salgınına karşın online test yapılma şansı sağlanıyor.

ONLINE CORONA VİRÜS TESTİ

Testin girişinde "Eğer kendinizde veya bir yakınınızda Koronavirüsü olduğunu düşünüyorsanız soruları cevaplayınız" sorusu karşınıza çıkıyor.

Yapılan testte son 14 günde en uzun bulunan şehir, sağlık çalışanı olup olunmadığı, son 14 gün boyunca seyahat yapılan ülke; son 14 gün içerisinde herhangi bir sağlık merkezinde gidip gidilmediği, Son 14 gün içerisinde solunum yolu rahatsızlığı (nezle, grip, zatürre vb) olan bir kişiyle temasta bulunulup bulunmadığı, kronik hastalık sorgusu, meslek olarak sağlık çalışanı olunup olunmadığı, ateşi olup olmadığı, boğaz ağrısı, göğüs sıkışması gibi hastalığa dair bazı önemli belirtiler soruluyor.

Sistem, çıkan sonuca göre vatandaşa yönlendirme yapıyor.

Test bitiminde ise "Sonuçlar sadece öneri niteliği taşımaktadır ve nihai bir sonuç/kesinlik içermemektedir, tavsiye niteliğindedir" sözlerine yer veriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal