OnePlus 8 Pro’da Yeşil Ekran Hatası Görüldü

Geçtiğimiz günlerde Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S20 Ultra'da meydana gelen yeşil ekran sorunu bu defa OnePlus’ın 8 Pro telefonunda da benzer bir biçimde ortaya çıktı. Firmaya çok sayıda kullanıcısından şikayet geldi.

27.04.2020-09:43 - (Son Güncelleme: 27.04.2020-09:43) OnePlus 8 Pro’da Yeşil Ekran Hatası Görüldü

Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus 8 Pro modelini geçtiğimiz hafta piyasaya çıkarmıştı. Akıllı telefonu satın alan kullanıcılar firmaya, cihazlarının ekranında yeşil tonda bir renk bozukluğu ortaya çıktığını yazdıkları çok sayıda şikayet bildirdi.

Bahse konu hata parlaklık ayarı en düşük seviyeye getirildiğinde ortaya çıkıyor. Bazı kullanıcılar "DC Dimming" (ekran titreşim önleyici) seçeneğini etkinleştirerek soruna geçici bir çözüm bulsa da bu sefer bir başka problem meydana geliyor. Ekrandaki görüntünün karanlık bölümündeki ayrıntılar kayboluyor.

Firmanın konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada ise mühendislerinin sorunu giderecek bir yazılım güncellemesi üzerinde çalıştıkları oldu. Çinli şirket ayrıca DC Dimming seçeneğinin geçici bir çözüm olarak kullanılabileceğini de doğruladı.

OnePlus 8 Pro kullanıcılarına kötünün iyisi olabilecek haber ise sorunun donanımsal değil yazılımsal kaynaklı olması. Bu nedenle önümüzdeki günlerde yayınlanacak bir OTA güncellemesiyle yeşil ekran sorununun düzeltilmesi bekleniyor. Samsung’da da geçtiğimiz günlerde benzer bir olay yaşanmış sorun yayınlanan bir güncellemeyle giderilmişti.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal