Ömer Çelik Açıklamalarda Bulundu

AK Parti MKYK toplantısı sonrası sözcü Ömer Çelik gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

06.01.2020-18:23 - (Son Güncelleme: 06.01.2020-21:32)

AK Parti MKYK toplantısı sonrası sözcü Ömer Çelik gündeme dair merak edilen tüm meseleler hakkında önemli detaylar da bulunuyor.

ÖMER ÇELİK'İN KONUŞMALARININ SATIR BAŞLIKLARI:

Bütün şehitlerimiz için aynı tören uygulanmaktadır. Cemevinden kaldırılmıştır, camiden kaldırılmıştır gibi vurgular da yanlıştır. Devlet şehit ailesinin isteğine göre töreni yapmaktadır.

ANNELERİN HDP BİNASI ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİ

Her zaman yakından takip ettiğimizi bir kere daha ifade ediyoruz. 3 Eylül'de başlayan bu eylem, 126. gününe girdi. Bazı anneler çocuklarına kavuştu, bazı anneler kavuşmayı bekliyor. Anneliğin ideolojisi olmaz, anneliğin siyaseti olmaz. Vicdanı olan herkesin, Diyarbakır annelerinin çağrısına destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz.

KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE

Kadına şiddet konusu, bu yıla yeni girmemize rağmen ilk günlerde de çeşitli haberlerle gündeme geldi. Hukuki anlamda biliyorsunuz; 6284 sayılı kanunu çıkarmıştık. Son derecede takdir gördü.
En son Aile, Çalışma ve Sosyal Bakanlığımız, Adalet ve İçişleri Bakanlığımız 75 maddelik bir eylem planı ortaya koydu. Parti olarak bu planı son derece önemsiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı da burada rol üstleniyor.

LİBYA'YA ASKER GÖNDERİLMESİ

Libya'ya asker gönderilmesi ile ilgili de Çelik, "Ateşkesin ve istikrarın sağlanması için hem diplomasideki hem de sahadaki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. 

Çelik, "(Libya'da) Meşru yapıyı korumak ve hukuk içerisinde hareket etmek isteyen unsurlara Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından eğitim verilecektir." dedi

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal