Okullar Kaç Gün Olacak?

Kademeli normalleşme sürecine geçişte birçok yeni karar alındı. Bu kararlardan biri de yüz yüze eğitime başlanması oldu. Peki okullar kaç gün olacak? Okullar hangi günler açık olacak? Okullar kaç saat olacak?

03.03.2021-14:22 - (Son Güncelleme: 03.03.2021-14:22) Okullar Kaç Gün Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs sebebiyle okullarda yüz yüze eğitimi geçici olarak durdurmuş ve uzaktan eğitim dönemi başlamıştı. Ancak 1 Mart'ta yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, okullarda yüz yüze eğitime başlanacağını söyledi.

Bununla birlikte milyonlarca öğrenci ve veli okulların açılmasıyla ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki okullar ne zaman açılacak? Okullar hangi günlerde açık olacak? Okullar kaç gün açık olacak?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklanan detaylarla birlikte okulların hangi günler açık olacağı da belli oldu. Alınan kararlara göre haftada 2 gün okullarda yüz yüze eğitim yapılacak. Geri kalan 3 gün ise uzaktan eğitim devam edecek.

Uzaktan eğitimler EBA TV'den yapılacak. Okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullar ile 8 ve 12. sınıflarda haftanın 5 günü eğitim öğretim devam edecek. Bunun yanı sıra yüksek ve çok yüksek illerde yalnızca liselerde yüz yüze sınavlar yapılacak.

OKULLAR KAÇ SAAT OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya üzerinden paylaştığı bilgilerde okulların açılmasıyla ilgili bilgilere yer verdi. Alınan kararlara göre yüz yüze eğitime geçilecek iller düşük ve orta riskli iller olarak belirlendi. İlkokul bazında seyreltilmiş sınıflarda yapılacak yüz yüze eğitim 2 gün olacak. Geri kalan 3 gün, uzaktan eğitimle tamamlanacak.

Ortaokullarda da 2 gün yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim yapılacak. 8 ve 12. sınıflarda haftalık 12 ile 22 saat arasında eğitim öğretim faaliyetleri gerçekleştirilecek. 9, 10 ve 12. sınıflarda haftalık ders saati 16 ile 24 olarak belirlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
MEB
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal