Hukuk Fakültesi 5 Yıl Oldu mu?

İnsan Hakları Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hukuk fakülteleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bunla birlikte vatandaşlar konu hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki Hukuk fakültesi 5 yıl mı oldu? Hukuk fakültesi 5 yıla mı çıktı?

03.03.2021-10:24 - (Son Güncelleme: 03.03.2021-10:24) Hukuk Fakültesi 5 Yıl Oldu mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı. Yargıda değişiklikler yapılacağını açıklayan Erdoğan, bu değişikliklerin toplumsal refahın güçlendirilmesi için yapılacağını belirtti. Erdoğan:

''Ne uluslararası belgelerin kayıtsız şartsız kopyalanmasından yanayız ne de insanlığın evrensel kazanımlarına bigane kalmak gibi bir düşünceye sahibiz. Biz bugüne kadar tüm reformları, falan kuruluş dayattığı, filan teşkilat talep ettiği için değil, milletimiz bunlara layık olduğu için gerçekleştirdik.

İnsan Hakları Eylem Planı'nın hazırlığında da asıl belirleyici, milletimizin ihtiyaç ve talepleri olmuştur. Her reform, daha özgürlükçü, daha katılımcı, daha çoğulcu demokrasiye ulaşma konusunda milletimizle aramızdaki duygu ve düşünce birliğinin eseriydi, İnsan Hakları Eylem Planı da böyledir.'' dedi.

Bunun yanı sıra hukuk alanında yapılacak reformlara da değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hukuk fakültesi öğrencilerini yakından ilgilendiren yeniliği de açıkladı. Öğrenciler ise ''Hukuk fakültesi 5 yıl mı oldu?'' sorusuna cevap arıyor. Peki Hukuk fakültesi 5 yıl mı oldu? Hukuk fakültesi 5 yıla mı çıktı? Hukuk fakültesi ne zaman 5 yıl olacak?

HUKUK FAKÜLTELERİ 5 YIL MI OLDU?

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

''Yine aynı kapsamda hukuk fakültelerinde öğrenim süresini 5 yıla çıkarıyoruz. Hukuk fakültelerinin kontenjanlarını da daha nitelikli eğitim verilmesini sağlayacak şekilde gözden geçiriyoruz. Adalet meslek yüksekokullarının sadece örgün eğitim vermesini sağlıyoruz.'' dedi.

Yargı reformu kapsamında Hukuk fakültelerinde eğitim süresinin 5 yıla çıktığını beliren Erdoğan:

''Bunun için insan hakları alanında henüz taraf olmadığımız uluslararası sözleşmelerin ve ek protokollerin imza ve onay süreçlerini gözden geçiriyoruz. Bu alanda yeni bir kurumsal yapı olarak Hukuk Araştırmaları Enstitüsü kuruyoruz.

Bu enstitü insan hakları hukukuyla ilgili tüm uluslararası gelişmeleri takip edip, toplumsal talep ve ihtiyaçları dikkate alarak yeni politika önerileri geliştirecektir. Ayrıca insan hakları eğitimini teşvik etmek için yurt dışındaki insan hakları eğitim programlarına yönelik İnsan Hakları Araştırma Bursu hazırlıyoruz.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal