2021 Sözleşmeli Öğretmen Atamaları Ne Zaman Olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, atama haberi bekleyen binlerce öğretmen adayına müjdeli haberi verdi. Erdoğan, sözleşmeli öğretmen ataması açıklamasının ardından adaylar, atamaların ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

02.03.2021-15:35 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-15:35) 2021 Sözleşmeli Öğretmen Atamaları Ne Zaman Olacak?

23 Mart'ta açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bununla birlikte binlerce öğretmen adayı atamalar hakkındaki detayları araştırmaya başladı. Pek 2021 sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman? Öğretmen ataması kontenjanı ne kadar? Öğretmen ataması hangi alanlarda yapılacak?

2021 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitime ayrılan yatırımlar hakkında açıklamalar yaptı. Erdoğan:

''Bugünkü yeni hizmete aldığımız 7 bin 500 yeni derslikle 49 bin 700'e çıkarmış bulunuyoruz. Böylece şehrimizde tekli eğitim öğretim yapan okullarımızın sayısı yüzde 95'e yükselecektir. Bu şekilde Başkentimizde ikili eğitim öğretim meselesini kaldırarak bir eşiği daha aşmış olacağız.'' dedi. Bunun yanı sıra Erdoğan, 20 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını da açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, atamaların ne zaman yapılacağı ile ilgili net bir tarih belirlenemediğini söyledi. Ziya Selçuk, atamaların istatistiksel verilere göre yapılacağını belirtti. Bakan Selçuk, ihtiyaç duydukları personellerin alımında Maliye Bakanlığı ve ilgili diğer kuruluşlar ile görüşülmesinin ardından yapıldığını ifade etti.

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA BRANŞ DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk:

''Bizim ihtiyaçlarımızın miktarına göre toplam kadro ihtiyacı belirleniyor ve sonra kadronun hangi şekilde dağıtılacağına karar veriliyor.'' dedi. Bakan Selçuk, bugüne kadar yapılan alımlarda Milli Eğitim Bakanlığı'nın en çok kadro alımı yaptığını da ekledi. Selçuk, 2021 sözleşmeli öğretmen atamalarındaki branş dağılımının daha sonra netleşeceğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
MEB
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal