1 Mart'ta Hangi Sınıflar İçin Okullar Açılacak?

Okullar ne zaman açılacak? sorusu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevap buldu. Peki, İlkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

24.02.2021-10:27 - (Son Güncelleme: 27.08.2021-15:09) 1 Mart'ta Hangi Sınıflar İçin Okullar Açılacak?

Pandemi döneminde alınan tedbirler doğrultusunda okullarda verilen yüz yüze eğitime ara verilmişti. Fakat Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme sürecinin kademeli olarak başlayacağını açıkladı.

'ÖĞRETMENLER İLE ÖĞRENCİLERİMİZİ BULUŞTURMAK İÇİN YOĞUN ÇABA SARF EDİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni'nde şu ifadeleri kullandı:

'En kısa zamanda öğretmenler ile öğrencilerimizi buluşturmak için yoğun gayret sarf ediyoruz.' Erdoğan'ın açıklamasının ardından gözler, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek olan açıklamalara çevrilmiş durumda.

'GEÇEN HAFTA KÖY OKULLARIMIZI AÇTIK'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamalarda okulların da kademeli bir şekilde açılacağını ifade eden Bakan Selçuk: 'Bizim için çok önemli iki haftanın ortasındayız. Geçen hafta köy okullarımızı açtık, Pazartesi günü de İlkokullarımız ile 8 ve 12. sınıflarımızda yüz yüze eğitime başlıyoruz. Bu sevinci tüm evlatlarımızla yaşamak hepimizin ortak çabası olmalı.' sözlerini kullandı. Bununla birlikte milyonlarca öğrenci ve velilerde, 1 Mart tarihinde hangi sınıfların açılacağına dair büyük bir merak duygusu oluşmuş durumda.

1 MART'TA HANGİ SINIFLAR OKULA BAŞLAYACAK?

Yapılan açıklamalara göre köy okulları ve ana okullarında 1 Mart tarihinden itibaren yüz yüze eğitime geçilecek. Bununla birlikte ilkokul 1, 2, 3, 4. sınıflar ile birlikte 8. ve 12. sınıflar da okullarda eğitim görmeye devam edecek. Fakat diğer sınıflar ile ilgili henüz bir açıklama yapılmış değil. Yakın bir zaman içerisinde bütün sınıf düzeyleri için açıklama yapılması bekleniyor.

İLKOKULLAR 1 MART'TA YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLIYOR

Bakan Selçuk, '1 Mart Pazartesi günü ilkokullarımızın tüm sınıf düzeyiyle açılması kararını aldık. İlkokul öğrencilerimiz eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde, haftanın 2 günü devam edecekler. Özel gereksinimli öğrenciler için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacak.' sözlerini kullanacak.

ORTAOKULLAR AÇILACAK MI?

Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda tüm dersler uzaktan eğitim formülü ile işlenmeye devam edecek.

Bu arada, kademeli yüz yüze eğitime geçiş öncesinde ülke genelinde bulunan köy okullarında dezenfeksiyon, temizlik ve tadilat çalışmaları yapıldı. 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu' doğrultusunda, okullarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri de alınmış durumda.

Yarı yıl tatili döneminde öğretmenler de 40 mesleki gelişim programına çevrim içi ortam bünyesinde katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal