Bakanlık’tan 81 İle Genelge: Yüz Yüze Eğitimde Alınacak Tedbirler

İçişleri Bakanlığı 81 ile genelde gönderdi. Gönderilen genelgede, yüz yüze eğitimde gerçekleştirilecek tedbir ve denetimler yer alıyor.

27.08.2021-12:06 - (Son Güncelleme: 27.08.2021-17:22) Bakanlık’tan 81 İle Genelge: Yüz Yüze Eğitimde Alınacak Tedbirler

Salgınla mücadele kapsamında, okul servislerinde ve okul çevrelerinde yer alacak tedbirler ve denetim çalışmalarının anlatıldığı genelge 81 ile gönderilerek bilgilendirme yapıldı.

ÖĞRENCİ SERVİSLERİ HAKKINDA  

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre, eğitimlerde taşıma araçları olarak kullanılan; “Servis araçları, şoförleri ve rehber personeline yönelik trafik güvenliği farkındalığının artırılması sağlanacak. Okul Servis Araçları Şoförleri ve Rehber Personeline Yönelik Bilgilendirme Eğitimleri”nin her gruba bir gün olacak şekilde düzenlenecek.”

ÇOCUKLARA TRAFİK EĞİTİMİ 

Genelge yer verilen bilgilere göre; “Milli Eğitim Müdürlükleriyle işbirliği içerisinde, öğretmen, öğrenci ve velilerden tespit edilen gönüllü kişilerin müracaatları okul idarelerince alınacak. Bu kişilere ‘Okul Geçidi Görevlisi Eğitimleri’nin Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri doğrultusunda ‘Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük’ kampanyası ile birlikte düzenlenecek. Tüm okul geçidi görevlilerine kırmızı düdük verilecek.”

“Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi” kapsamında trafik kuruluşları eğiticileri tarafından okullarda 2021-2022 eğitim-öğretim yılı eğitim dönemleri boyunca trafik güvenliği konusunda öğrencilere uygulamalı ve teorik dersler verilecek. Yol kullanıcılarına yönelik sürücü, yaya eğitimleri yıl boyunca verilecek.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal