Nota vermek ne demektir? Diplomaside nota nedir? Siyasette nota ne anlama gelmektedir? Diplomaside nota vermenin anlamı

Diplomaside, siyasette nota nedir, ne anlama gelmektedir? Nota vermek ne demektir? Nota neden verilmektedir? İşte Diplomaside nota hakkında merak edilenler...

25.05.2022-22:34 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-22:34) Nota vermek ne demektir? Diplomaside nota nedir? Siyasette nota ne anlama gelmektedir? Diplomaside nota vermenin anlamı

Diplomatik nota, dış politikada bir devletin başka bir devlete siyasi sorunlar, işbirliği önerileri, anlaşma teklifleri, bilgilendirme ve benzeri konular ile ilgili olarak yolladığı yazılara denmektedir. Nota vermek oldukça ciddi husustur. Eğer ki nota verildikten sonra anlaşmazlıklar devam ederse daha da büyür ve yeni sorunlar ortaya çıkartır. 

Nota iki şekilde verilmektedir.

1.Sözlü olarak verilen nota; 3. şahıslardan 3. şahsa yazılan ve imza yer almayan nota türü anlamına gelmektedir. Sözlü notalarda sadece paraf yer alır. Diplomatik temsilcilikler ile dışişleri bakanlıkları arasında en çok kullanılan nota şeklidir.

2.Yazılı olarak verilen nota; 1. şahıslardan 1.şahıslara gönderilen imza yer alan yazılı nota türü anlamına gelmektedir. 

Nota Vermek Ne Anlama Gelir

Tuğçe Kızıldemir
tugcekzldmr@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal