Nisan 2022 Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Enflasyon oranı Nisan ayında kaç olur, tahminler açıklandı mı?

Nisan ayının sonuna gelinmesiyle beraber Türkiye’nin Nisan ayı enflasyon oranları merak edilmeye başlandı. Peki Nisan 2022 Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Enflasyon oranı Nisan ayında kaç olur, tahminler açıklandı mı? İşte konu hakkında öne çıkanlar...

25.04.2022-13:23 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-13:23) Nisan 2022 Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?  Enflasyon oranı Nisan ayında kaç olur, tahminler açıklandı mı?

Türkiye’de günden güne ağırlaşan enflasyon rakamları gündemin zirvesinde yer alıyor. Geçtiğimiz ayda enflasyon aylık yüzde 5,46, yıllık ise yüzde 61,14 olmuştu. Nisan ayının sona ermesine günler kala Nisan ayı enflasyon rakamları için gözler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na çevrildi. Vatandaşlar konu hakkında internet üzerinden ‘’Nisan 2022 Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Enflasyon oranı Nisan ayında kaç olur, tahminler açıklandı mı?’’ sorularını yazarak bir sonuç elde etmeye çalışıyor.

Enflasyon oranı Nisan ayında kaç olur, tahminler açıklandı mı?

Nisan 2022 enflasyon

TÜİK, Mart 2022 ayında enflasyon oranının aylık yüzde 5,46, yıllık ise 61,14 olduğunu açıklamıştı. TÜİK’in Mart ayında açıkladığı enflasyon rakamlarıyla birlikte Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yıllık ortalaması göz önüne alınarak belirlene kira atış oranı ise Nisan ayında yüzde 29,88 olarak belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul Ticaret Odası (İTO) İş Dünyası Buluşması’nda enflasyon rakamları hakkında değerlendirmeler yaptı. Enflasyonun dünya genelinde sorun teşkil ettiğini söyleyen Bakan Nebati ‘’Enflasyon küresel bir problem olarak ortaya çıktı. Tüm dünyada enflasyon en büyük sorun. Bunu daha çok konuşacağız. Üretici enflasyonu AB ülkelerinde rekor üstüne rekor kırıyor.’’ ifadelerini kullandı.

Bakan Nurettin Nebati, enflasyon dışında gündem maddelerinin çevre ve iklim değişikliği olduğunu ve ABD’de G20 toplantılarında bu konu hakkında da yoğun bir görüşme trafiği yaşandığı söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal