Bayram öncesi turizm bölgelerindeki villalarda talep artışı görülüyor: Fiyatlar 110 bin liraya kadar çıkıyor!

Pandemiyle beraber hayatımıza entegre olan villa turizminde, Ramazan Bayramı sebebiyle yoğunluk yaşanıyor. Büyük çoğunluğunun dolduğu villaların haftalığı 10 bin liradan başlarken 110 bin liraya kadar çıkıyor.

25.04.2022-12:58 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-12:58) Bayram öncesi turizm bölgelerindeki villalarda talep artışı görülüyor: Fiyatlar 110 bin liraya kadar çıkıyor!

Son iki yıldır özellikle daha çok izole hayatların tercih edilmesiyle birlikte talebin arttığı villa turizminde bu bayramda da yoğunluk görülüyor. Antalya’da bulunan Kalkan ve Kaş’ta binlerce lüks villanın doluluk oranı yüzde 90’a kadar çıktı.

Bayram öncesi turizm bölgelerindeki villalarda talep artışı görülüyor: Fiyatlar 110 bin liraya kadar çıkıyor!

Kişi başı hesaplamada otellerden uygun

Bayram öncesi yaşanan bu yoğunluğun sektörü adeta kendine getirdiğini ifade eden lüks villa kiralama firma yetkilisi Erdal Okurgan, “Pandemiden sonra izole tatil nedeniyle büyük ilgi gördük. Geçen yıla göre yoğunluk 3 kat arttı. Bayram için de yüzde 90 doluyuz. Hava sıcak, iklim uygun olunca insanlar da burayı tercih ediyor. Çok az yerimiz kaldı. Kampanyalarımız devam ediyor. 1+1 villalarımız da var. Balayı konseptli ve 6+1 villalar da var. Haftalık 10 bin ile 100 bin lira arasında fiyatlar değişiyor. Kişi başı hesaplayınca otellerden daha uygun oluyor." dedi.

Bir başka villa kiralama işiyle ilgilenen Mehmet Agah Canki de “Geçen yıllara göre ilgi çok fazla. Ramazan Bayramı için neredeyse tam doluyuz. Ancak geç kalınmış değil, az da olsa yerimiz var. Geçen yıla göre 3 katı ilgi arttı. Pandemi döneminde villa turizmini tanımamış insanlar da bu seçeneği görünce sevdi ve ilgi duyuyor artık. Ortalama 4 kişilik bir aile 1 haftalığına 10 bin lira ödeyerek tatil yapabiliyor. Başlangıç fiyatı bu. Üst limitler sınırsız." ifadelerini kullandı.

Bayram öncesi turizm bölgelerindeki villalarda talep artışı görülüyor: Fiyatlar 110 bin liraya kadar çıkıyor!

Kaş ve Kalkan'a yoğun talep var

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Antalya Temsil Kurulu Başkanı Rıza Perçin, pandeminin de etkisiyle beraber; Kaş, Kalkan ve Fethiye bölgesinin yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Perçin, “İç pazar, Rusya ve Ukrayna'dan gelişler çok. Tatilciler turizmle ilgili anketlerde villaları görüyor. Gelip deneyimlemek istiyorlar. Kaş ve Kalkan Antalya'nın en çok tercih edilen villa destinasyonları oldu. Yüzde 90'ları gören doluluk var. Bölgede çok fazla otel olmadığı için villalar tercih ediliyor. Bireysel gelişler sürüyor." açıklamalarını kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal