Ramazan Bayramı'nda hava durumu nasıl, yağmurlu mu? 2022 Bu yıl havalar ne zaman ısınacak?

Ramazan Bayramı’nın başlamasına kısa bir süre kala tatil hazırlıklarına başlayan vatandaşlar bayram süresince havanın nasıl olacağını gündemlerine taşıdı. Peki Ramazan Bayramı'nda hava durumu nasıl, yağmurlu mu? 2022 Bu yıl havalar ne zaman ısınacak? Ramazan Bayramı hava durumu tahminleri detayları haberimizde...

25.04.2022-10:42 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-10:42) Ramazan Bayramı'nda hava durumu nasıl, yağmurlu mu? 2022 Bu yıl havalar ne zaman ısınacak?

Ramazan ayının son haftasına girilirken Ramazan Bayramı hazırlıkları da yavaş yavaş hız kazandı. Bayram süresinde sevdikleriyle mutlu ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyen vatandaşlar Ramazan Bayramı’nda hava durumunun nasıl olacağını öğrenmek için arama motorları üzerinden araştırmalarını hızlandırdı. İnsanların konu hakkında kafalarında ‘’Ramazan Bayramı'nda hava durumu nasıl, yağmurlu mu? 2022 Bu yıl havalar ne zaman ısınacak?’’soruları yer alıyor.

Ramazan Bayramı'nda hava durumu nasıl, yağmurlu mu?

Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, Nisan ayı hava durumu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Nisan ayında yağışların beklenenden az olacağını söyleyen Tek ‘ Özellikle Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuraklık hakim. Marmara Bölgesi ve Doğu Karadeniz'de ise mevsim normallerinde yağışlar bekleniyor. Nisanda sıcaklıklar ise mevsim normalleri ve üzerinde olacak. Özellikle Doğu Anadolu ve Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Ege Bölgesi ve iç kesimlerde sıcaklıklar biraz daha ortalamanın üzerine çıkıyor. Son 30 yılın ortalamasına göre yukarı değerlere çıkmış olacak." ifadelerine yer verdi.

Milyonlarca insanın merak ettiği Mayıs ayı hava durumu tahminlerine belirten Adil Tek, Mayıs ayında mevsim normalleri civarında bir yağış beklentisi olduğunu vurguladı. Mayıs ayında aşırı yağış olmayacağını söyleyen Tek ‘’Doğuda yağışlar ortalamanın altında kalırken Ege Bölgesi'nde iç kesimler daha fazla yağış alacak. Ağırlıklı olarak konvektif yağışlar gözüküyor. Hava sıcaklığı ise mevsim normallerinin biraz üstünde görülecek ancak zaman zaman mevsim normalleri değerlerinde seyretmesi de bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar ortalamaların üzerine çıkacak." sözlerini sarf etti.

Ramazan Bayramı'nda hava nasıl

Ramazan Bayramı için yapılan hava durumu tahminleri ise şu şekilde gerçekleşti:

2 Mayıs Pazartesi: Aralıklı yağışlı olacak. Hava sıcaklığı ise en yüksek 15 derece, en düşük ise 10 derece olacak.

3 Mayıs Salı: Parçalı bulutlu geçecek. Hava sıcaklığı en yüksek 15 derece, en düşük 8 derece olacak.

4 Mayıs Çarşamba: Az bulutlu ve güneşli geçecek günün en yüksek sıcaklığı 15 derece, en düşük sıcaklığı ise 8 derece olacak.

Hava durumu uzmanları Ramazan Bayramı’nda Marmara ve Doğu Karadeniz dışında yurt genelinde kuraklığın hakim olacağı tahminlerinde bulunuyor.

2022 Ramazan Bayramı ne zaman?

Ramazan Bayramı 2022 yılında 2-3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Ramazan Bayramı arefesi olan 1 Mayıs 2022 Pazar günü aynı zamanda İşçi Bayramı olarak gerçekleşecek. 2 Mayıs Pazartesi günü başlayan bayram 4 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. İnsanlar ise hafta sonu da dahil edildiğinde 5 gün sürecek olan Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağını merak ediyor. Konu hakkında bugün yapılması beklenen Kabine Toplantısı’nda kritik kararların alınması bekleniyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal