Nipah Virüsü Nedir? Nipah(NİV) Virüsü Belirtileri Neler?

Tüm dünyada koronavirüs mücadelesi sürerken yeni bir virüs kapıda görünüyor. Nipah virüsü(NİV) nedir? Nipah virüsü bulaşıcı mıdır, belirtileri nelerdir? İşte detaylar...

12.01.2021-16:41 - (Son Güncelleme: 12.01.2021-16:41) Nipah Virüsü Nedir? Nipah(NİV) Virüsü Belirtileri Neler?

Wuhan'daki yeni tip koronavirüs örneklerini ilk inceleyenlerden biri olan Taylandlı virolog Supaporn Wacharapluesadee, Bangkok'taki Thai Kızılhaçı Gelişen Bulaşıcı Hastalık-Sağlık Bilimleri Merkezini yönetiyor. Son 10 senedir, hayvanlardan insanlara sıçrayabilen hastalıkları tespit edip durdurmak için Predict projesinde bulunuyor. 

NİPAH VİRÜSÜ NE DEMEK?

Wacharapluesadee, şimdilerde yeni bir salgının peşinde. Wacharapluesadee ve meslektaşları çok sayıda yeni koronavirüs türü keşfetti. Nipah virüsü de bunlardan biri.

Güneydoğu Asya'da ortaya çıktığı tespit edilen ve doğal kaynağının neyve yarasaları olduğu bilinen Nipah virüsü, gelecek senelerde yeni bir salgına neden olabilir. Ölüm oranı yüzde 75'lere kadar çıkma potansiyeli olan hastalığın henüz aşısı yok. 

NİPAH VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELER?

Nipah virüsünün belirtileri kısa sürede belli olmasa da, virüse yakalanan kişi boğaz ağrısı, öksürük, yorgunluk, beyin şişmesi gibi semptomlarla karşılaşabiliyor. Baş dönmesi, bilinç değişiklikleri ve yorgunluk da sonraki beklirtiler arasında.

NİPAH VİRÜSÜ ÖLDÜRÜR MÜ?

Dünyada şu anda yaklaşık 700 insanın Nipah virüse yakalandığı tahminler arasında. Virüse yakalanan 100'den fazla kişi ise yaşamını yitirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal