New York'ta Salgından Trump'ı Sorumlu Tutan Pano Asıldı

Yeni tip coronavirüsün (COVID-19) dünya genelinde yıkım yarattığı ülkelerin başında gelen ABD'de can kaybına uğrayanların sayısı 85 bini aştı. Söz konusu sayılara ve Trump'a tepki niteliği taşıyan bir panonun Times Meydanı'na yerleştirilmesi büyük dikkat çekti.

15.05.2020-08:38 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-08:46) New York'ta Salgından Trump'ı Sorumlu Tutan Pano Asıldı

Yeni tip coronavirüsün (COVID-19) dünya genelinde yıkım yarattığı ülkelerin başında gelen ABD'de can kaybına uğrayanların sayısı 85 bini aştı. Söz konusu sayılara ve Trump'a tepki niteliği taşıyan bir panonun Times Meydanı'na yerleştirilmesi büyük dikkat çekti.

New York'a salgın kaynaklı ölümleri sayan ve yeterli önlem almamakla eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump'ı sorumlu tutan bir pano yerleştirildi.

Covid-19 salgınının dünya gelenelinde liderliğini üstlenen ABD'de vaka sayısı 1 milyon 448 bin 460 kişi olurken, ölü sayısı ise 85 bin 268'i gördü.

Bu verilere sessiz kalamayan film yapımcısı Eugene Jarecki tarafından Times Meydanı'na kurulan panoya, ''Trump Ölüm Saati'' adı verildi.

Jarecki, Washington Post gazetesinde kaleme aldığı yazısında, ''Bırakın rakamlar konuşsun.'' ifadesine yer verdi.

Covid-19 ölümlerinden, yeterince önlem almayan ABD Başkanı Trump'ı sorumlu tutan Jarecki, ''Bu acı unutulamaz. Bugün itibarıyla on binlerce Amerikalı, yönetimin daha önce harekete geçmemesi ve başarısızlığı yüzünden hayatını kaybetti.'' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal