Netflix’in kurucu ortağı Reed Hastings CEO’luk pozisyonundan istifa etti

Ünlü platform Netflix’in kurucu ortağı ve CEO’su olarak görev yapan Reed Hastings istifa etme kararı aldığı öğrenildi. Netflix'in kurucu ortağı olan Reed Hastings, yıllardır üstlendiği 25 yıl önce kurucu ortağı olduğu firmanın CEO'luk görevini bırakma kararı aldığını duyurdu.

20.01.2023-12:34 - (Son Güncelleme: 20.01.2023-17:41) Netflix’in kurucu ortağı Reed Hastings CEO’luk pozisyonundan istifa etti

İçerik platformunu 25 yıl önce kuran Hatings kaleme aldığı yazıda, "Son yıllarda yönetimi giderek daha fazla yönlendiriyordum ve şimdi görevimi bırakmanın doğru zamanı. Yönetim kurulumuz devir teslim sürecini yıllardır planlıyordu, kurucular bile evrim geçirmeli. İlk 25 yılımız için çok gururluyum ve gelecek 25 yılımız için de çok heyecanlıyım" dedi.

Yıllar önce posta ile DVD gönderme hizmeti olaraj başlayan Netflix daha sonra internet çağına ayak uydurmal için dijitaleşmiş ve abone sayılarını artırarak Hollywood’a kafa tutar hale gelmişti.

Hastings'in yerine ise Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Greg Peters ile Netflix'in programlamadan sorumlu genel müdür yardımcısı Ted Sarandos getirildi. İki isim de eş-CEO olarak görev alacak.

Bezos ve Gates gibi olacak

Kurucu ortak olan Hasting’in yerine ise Opresyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı GreG Peters ile Netflix’in programlamdan sorumlu genel müdür yardımcısı Ted Sarandos getirildi. İki isim de eş-CEO olarak görev alacaklar.

Yönetim kurulunda devam edecek

Hastings'in, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve Microsoft'un kurucusu Bill Gates gibi yönetim kurulu başkanı olarak görevde kalacağı da belirtildi. Hastings, "Hayır işlerine daha çok zaman harcamayı planlıyorum fakat Netflix hisselerinin iyi olmasına odaklanmaya da devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Netflix önceki gün son çeyrek rakamlarını paylaşmıştı. Beklentileri aşan Netflix son çeyrekte 7.7. milyon abone kazanmıştı. Netflix'in o dönemde yaklaşık 4 milyon abone kazanması bekleniyordu.


 


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal