Nazmi Ardıç Kimdir?

FETÖ "Futbolda Şike" davasında karar açıklandı. Nazmi Ardıç hapis cezası aldı. Nazmi Ardıç kaç yıl ceza aldı?

04.06.2021-15:39 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-15:39) Nazmi Ardıç Kimdir?

Fetullahçı Terör Örgütü’nün  (FETÖ) futbolda şike soruşturmasında davada sona gelindi. 88 sanığın yargılandığı davada bugün karar açıklandı. Davada, bazı sanıklara hapis cezası verilirken bazı sanıklar ise beraat etti. Nazmi Ardıç’a ise 1972 yıl 10 ay hapis cezasına mahkûm edildi.

Dava sonucunda; Nazmi Ardıç, 74 kez “haberleşmenin gizliliğinin ihlal”, 86 kez “iftira” ve 148 kez “resmi belgede sahtecilik” suçlarından toplam 1972 yıl 10 ay hapse mahkûm edildi.

NAZMİ ARDIÇ NEDEN CEZA ALDI?

Nazmi Ardıç İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin eski müdürüdür. Casusluk, yasadışı dinleme, hükümetin görevine engel olma gibi suçlardan aranıyordu. FETÖ talimatıyla Nazmi Ardıç, 2015 yılında milletvekili seçimlerinden bağımsız aday olmuştu. Ailesi , Ankara’da seçim bürosu açarak ona destek vermişti. O dönem Ankara 1. Bölge’den bağımsız milletvekili olan Ardıç, yakalama ve gözaltı kararı çıkmıştı.

Nazmi Ardıç, 17-25 Aralık sürecinde Fatih Belediyesi ve TOKİ ihalelerinde usulsüzlük iddialarıyla ilgili operasyonları gerçekleştirmişti. Ergenekon, Şike ve Oda TV davalarında görev alan Ardıç, 17 ve 25 Aralık operasyonlarını yürüten polis müdürleri Yakub Saygılı ve Mahir Çakallı ile birlikte, idari soruşturmalar kapsamında ihraç edilmişti.

Ardıç, daha önce 17-25 Aralık operasyonlarını yürüten polis memurlarıyla zamanında basın açıklaması yapmıştı. Bu basın açıklamasında Ardıç, fezlekede “dönemin Başbakanı” ifadesinin geçtiğini söyleyen o dönem Başbakanlık yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında da, böyle bir ifadenin fezlekede geçmediğini ileri sürerek suç duyurusunda bulunmuştu.

FUTBOLDA ŞİKE SORUŞTURMASINDA CEZALAR

Futbolda şike soruşturması kapsamına bin 972 yıl ceza alan Nazmi Ardıç’ın yanında Hidayet Karaca ve Lokman Yanık’a da çok yüksek cezalar verildi. Cezalar şöyle;

Kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan daha önce hapis cezasına çarptırıldığı için bu suçtan davanın reddedilmesi kararı alındı. Karaca 135 kez “Resmi belgede sahtecilik”, 76 kez “Haberleşmenin gizliliğinin ihlali”, 17 kez “iftira” gibi suçlardan toplam 1406 yıl hapis cezası verildi.

Soruşturma dosyasını hazırlayan eski polis memuru Lokman Yanık ise 91 kez “İftira”, “Resmi belgede sahtecilik”, “Silahlı terör örgütüne yardım”, gibi suçlardan toplamda 161 kez 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 Diğer sanıkların bazıları hapis cezası alırken bazıları ise beraat etti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal