Kim Jong Un Nerede? Kuzey Kore Lideri Öldü mü?

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un ortadan kaybolması giderek gizemli bir hal alıyor. Haftalar boyunca kendisinden haber alınamayan Jong halkın önüne de uzun süredir çıkmadı.

04.06.2021-15:39 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-15:47) Kim Jong Un Nerede? Kuzey Kore Lideri Öldü mü?

Kim Jong Un uzun süredir ortalarda yok. Akıllara birçok seçeneğin geldiği kayıp gün geçtikçe gizemini koruyor. Haftalar boyunca halkın önüne çıkmaması, ve kendisini görenlere rastlanılmaması birtakım dedikoduları da beraberinde getirdi. Kuzey Kore Lideri Kim Jong’un resmi haber ajansı aracılığıyla dünyaya gönderilen son fotoğrafları ise, başkent Pyongyang'da Nisan ayının başında gerçekleşen İşçi Parti'si kongresinde çekilen fotoğraflar oldu. Güney Kore medyası, hafta sonu meydana gelen bir organizasyonda bulunması düşünülen Kim Jong Un'un işçi sendikalarının buluşmasına katılmadığını belirtiyor. 

HİÇ KAÇIRMADIĞI ORGANİZYONA GELMEDİ 

Yapılan resmi açıklamaya göre Kim Jong Un’un gerçekleşen etkinliğe bir mektup yolladığı bildirildi. Güney Kore medyası, Kuzey Kore liderinin söz konusu gerçekleşen organizasyonu daha önce hiç kaçırmadığını hatırlatıyor. Koronavirüs salgınının başından bu yana dikkat çekmeyen bir profil sergileyen Kim Jong Un'un hafta sonu da görünmemesiyle, hasta olduğu yönündeki dedikodular hızla yayıldı. 

'KİM JONG’UN ÖLDÜ DEDİKODULARI YAYILDI’ 

Kim Jong’un (37) koronavirüsten endişe duyması sebebiyle gerçekleşen önemli sendika toplantısına katılmadığı düşüncesi ise çok az, çünkü Kim, 2021 senesinden beri sürekli olarak kalabalık etkinliklerde maskesiz bir şekilde bulundu. Önceki sene dünya medyası haftalarca Kim'in öldüğünü belirten haberler yayınlamış ancak daha sonra çılgın lider resmi medyada boy göstermişti. Kim Jong Un, geçen yıl 20 Şubat tarihinden itibaren üç hafta boyunca ortalıkta görünmedi. 

Mayıs ayı geldiğinde ise 12 gündür kayıp olan Kim'in öldüğü haberleri birçok medyada yayıldı. Tüm dünyayı etkisi altına alan dedikoduya Kim bir açılışa katılarak yanıt verdi. Kasım 2020'de de benzer şekilde 20 gün boyunca hiçbir organizasyonda bulunmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal