NATO'yu artık hayal bile etmeyin! İsveç'in başkenti olan Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG'nin karargahı bulunuyor

Türkiye, İsveç'in NATO üyesi olmak için bulunduğu talebe veto etmişti. İsveç'in başkenti olan Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG'nin karargahı bulunuyor.

17.06.2022-09:18 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-09:18) NATO'yu artık hayal bile etmeyin! İsveç'in başkenti olan Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG'nin karargahı bulunuyor

Ukrayna-Rusya savaşından sonra İsveç, NATO üyesi olmak için talepte bulunmuştu. İsveç'in terör örgütlerinin lehine olan tutumu ve destekleri sebebiyle Türkiye, İsveç'in NATO üyesi olmak için bulunduğu talebe veto etmişti. İsveç'in başkenti olan Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG'nin karargahı bulunuyor. 

Stockholm'de PKK/YPG karargahı

Türkiye'nin, veto etmesinin en önemli sebebi İsveç'in terör örgütlerine olan sempatizanlığı ve verdiği destekti. İsveç'in, Stockholm şehrinde bulunan PKK/YPG karargahı her şeyi gözler önüne seriyor. PKK/YPG karargahı ve PKK/YPG partizanlığı yapılan adreslerde çekilen fotoğraflar bu gelişmelerin kanıtı niteliğinde.

Merkezleri uykuya yatırdı

PKK/YPG karargahlarının, farklı adreslerde yer alması, NATO'ya üyelik için çalışmalar yürüten İsveç'in, Türkiye'nin tepkisinden çekinmesi sebebiyle PKK'yı uyarması sonucu geçici olarak Stockholm'de yer alan merkezleri uykuya yatırdı. Bir süredir faaliyetleri durdurulması sebebiyle merkezlerde yer alan örgüt yöneticileri ve mensupları tek merkez olarak bilinen İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi'ne taşındığı bilgisi verildi.

Merkezleri uykuya yatırdı

Ana karargâh olarak kullanıyor

İsveç Kürt Kültür Derneği, Kürdistan Gençlik Birliği, İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin yer aldığı adreste faaliyet göstermeye başladı. İsveç hükümetinin, Türkiye'den çekinerek aldığı karar sebebiyle İsveç hükümetinin baskılarıyla PKK ve PYD, bu sözde kültür merkezini ana karargâh olarak kullanmaya başladığı kaydedildi.

'Ölü hücre' taktiği

Bu merkezlerde faaliyet gösteren örgüt yöneticilerinin ve mensuplarının 'ölü hücre' taktiği uygulayarak uykuya yattığı görülürken, bununla beraber PKK, PYD terör örgütlerinin başkent Stockholm başta olmak üzere İsveç'in birçok kentinde faaliyetlerini sürdürüyor. Bu faaliyetlere örgüte maddi destek ve dağ kadrosuna Avrupa'dan eleman göndermek gibi faaliyetlerde bulunuyor. 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal