FETÖ'cü Enes Kanter ile PKK yandaşı Daniel Riazat ile İsveç Meclisi'nde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terör örgütleri PKK ve FETÖ'ye verdikleri destek yüzünden 'NATO üyelik taleplerine hayır diyeceğiz' diye söylediği İsveç yine şaşırtmadı. İşte haberin detayları...

13.06.2022-14:44 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-14:44) FETÖ'cü Enes Kanter ile PKK yandaşı Daniel Riazat ile İsveç Meclisi'nde!

Türkiye NATO üyeliğine başvuru yapan İsveç'ten kırmızı liste de aranan terör örgütü PKK/PYD ve FETÖ firarilerini istemişti. Konuya ilişkin İsveç hükümetin Türkiye ile müzakere yürüteceğini duyurmasının ardından FETÖ elebaşının manevi oğlu Enes Kanter, İsveç'e giderek, Türkiye'nin NATO isteklerinin kabul edilmemesi doğrultusunda lobicilik yaptı. 

Ayrıca terör örgütü PKK ile güçlerini birleştiren ve Türkiye'ye karşı ortak hareket eden FETÖ'cü Enes Kanter, İsveç Meclisi'nde kulisler döndürmeye başladı. Söz konusu terör örgütü PKK/PYD destekçisi Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat tarafından Meclise sokulan Kanter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde çalışmalar yaptı.

 

FETÖ’cü Enes Kanter’den hain çağrı 

Diğer yandan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in manevi oğlu olan basketbolcu Enes Kanter, ABD'de Türkiye aleyhindeki faaliyetlerini ise sürdürmeye devam ediyor. Bulduğu her fırsatta Türkiye'yi hedef alan Kanter, Time dergisindeki yazısında ise konuya ilişkin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik ihtimalleri üzerinden karalama kampanyası yapmaya başladı. 

Enes Kanter Time dergisinde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'yu sindirmesine izin vermeyin" başlığı altındaki yazısında, iki İskandinav ülkesinin, Türkiye'nin "kavgacı muamelesiyle" karşılaştığını ileri sürdü. Söz konusu Türkiye, bu ülkelerden terör örgütleriyle aralarına mesafe koymasını yüksek sesle dile getirmektedir. ABD istihbarat teşkilatı CIA bağlantılı Human Rights Foundation'ın (HRF) geçtiğimiz hafta organize etmiş olduğu Oslo Özgürlük Forumu'nda, #StepOnTyranny (Diktatörleri Çiğneyin) adı altında bir kampanya yaptı. 

Bunun yanı sıra içerisinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Kim Jong-Un, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman gibi isimlerin fotoğraflarının yer aldığı posterler yere serilirken, katılımcılar Batı'nın hedef almış olduğu bu liderlerin fotoğraflarına basarak tepkilerini gösterdi. Ayrıca ABD vatandaşı olduktan sonra 'Freedom' soyadını alan FETÖ'cü Enes Kanter ise Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu postere bastı. 

Hakkında soruşturma başlatıldı 

Diğer yandan sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterine basan videoyu paylaşan Enes Kanter hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı. 

Ayrıca Savcılık, Enes Kanter hakkında TCK'nin 299. maddesi uyarınca "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatıldığını aktardı.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal